Грубо ли е кръстосването на ръцете? Вижте какво още ще ви каже езикът на тялото

25051
Грубо ли е кръстосването на ръцете? Вижте какво още ще ви каже езикът на тялото
Снимка: iStock

Езикът на тялото е форма на невербална комуникация и независимо дали вие го знаете, другите хора винаги четат езика на тялото ви за тайни улики за вас. Научете как да четете езика на тялото и разберете какво казват вашите жестове и движения с тези експертни прозрения.

Език на тялото: кръстосани ръце

Езикът на тялото, който да избягвате на интервю или с шефа си

Използване на слабо ръкостискане Слабото ръкостискане ще сигнализира за липса на увереност, но твърде силното ръкостискане може да се ...

Кръстосване на ръце? Други може да четат кръстосани ръце като това, че сте дистанцирани, несигурни, тревожни, отбранителни или упорити. Но кръстосаните ръце също имат своите плюсове. Тази поза може да направи някой по-добър да се придържа към трудна задача, цитирайки проучване, което установи, че възрастните, които скръстили ръце и след това са им задавали трудни математически въпроси, са с 30 процента по-склонни да продължат да се опитват да ги решат, отколкото тези, които са запазили своите ръце на маса.

Актът на кръстосване на ръцете ви използва както левия, така и десния ви мозък, създавайки по-висока когнитивна функция. Кръстосването на ръката е „самоуспокояващ“ жест, предназначен да утеши себе си, а не да „блокира“ другите. Така че следващия път, когато изправите някого с труден въпрос и той скръсти ръце, не предполагайте, че сте го разгневили; скръстените ръце може просто да означават, че се опитват да намерят отговор.

Най-странните фобии на света

Език на тялото: Контакт с очите

Ако искате езикът на тялото ви или невербалната комуникация да показват, че слушате друг човек, осъществете контакт с очите. Но го ограничете: прекалено агресивното гледане в очите може да се чете като заплашително. Когато давате повече от 80 процента, човекът, с когото общувате, ще се почувства неудобно. Дайте им зрителен контакт, след което леко отклонете поглед – това е магията на баланса.

Език на тялото: Седене с разтворени крака

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас. Ако има кой да го разчете правилно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

Когато седите така, маркирате своята територия и излъчвате доминация. По този начин се вижда, че хората с власт заемат повече място.

Език на тялото: Седене с кръстосани крака

Ако седите със скръстени крака, глезен над коляното, вие сте уверени и доминирате. Когато седнете в тази позиция, отваряте своята „силова зона“ или долния регион. Имаме три зони по тялото си, където се отваряме, когато сме без стрес и спокойни: врата, пъпа и „палавите ни крайници“.

Кръстосването на краката в глезените, докато седите, е известно като „заключване на глезена“. Този език на тялото или невербална комуникация може да означава, че сте сдържани, несигурни или уплашени, което го прави често срещано в ситуации на интервю.

Език на тялото: Стоене с ръце на бедрата

Как да разчитаме хората според езика на тялото им?

Случвало ли ви се е да говорите с някого и да забелязвате, че е нервен или нещо отвътре да ви говори, че не можете да му имате доверие?...

Може да си мислите, че „позата на Супермен“ е невербална комуникация, която показва вашата уверена страна, но внимавайте, защото тази позиция често може да изглежда като агресивна. Това е така, защото заемате повече място и „заплашвате“ със заострените си лакти, предотвратявайки другите да се докоснат до вас. „Ставаме много териториални“, когато правим тази поза. Дори подпирането само с една ръка на хълбока ви може да издаде плашещо настроение.

Език на тялото: Посягане към ръкостискане

Обичаят да се ръкуваме с някого датира още от древните римляни. В началото хората се държали един на друг за предмишниците, а сега посягаме само към дланта на нечия ръка. Но има важни мисли, които трябва да обмислите, преди да се захванете. Ръкостисканията са знак за доверие и добре дошли, така че достигането на първо означава, че вярвате, че сте приветствани от другия човек и той е щастлив да се срещне с вас. Имитирането на ръкостискане на някой, който може да не е добре дошъл да се срещне с вас, може да доведе до негативни чувства към вас.

Какво казва цветът на очите ви за вашето здраве

Често се усмихвате

Създаването на навик да се усмихвате и да се смеете по време на разговори и взаимодействия с други хора може да доведе до положителни резултати. Когато се усмихвате на друг човек, можете все повече да подобрите отношенията си. Доказателствата показват категорично, че усмивките и смехът изграждат имунната система, защитават тялото от болести и болести, лекуват тялото, продават идеи, учат по-добре, привличат повече приятели и удължават живота. Да имаш способността да разсмиваш другите, може да се намери за привлекателно от толкова много хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com