Hills изгряха с нова лимитирана бира - с ферментация от бял гроздов сок

5984
Hills изгряха с нова лимитирана бира - с ферментация от бял гроздов сок
Снимка: Hills

Обратното броене изтече - българските пивовари на Hills Brewery представиха новото си произведение на изкуството. От днес може да се опита тяхната 𝐖𝐞𝐢𝐧𝐛𝐞𝐞𝐫𝐞 6.5% – Вайнбеере 6.5%, произведена от висококачествени български малцове и 16˚P. За нея пивоварите загатнаха преди броени дни, когато обявиха в легендарния стил на Star Wars: "A new beer will arise"!

Към всички суровини на истинската бира, при ферментацията е добавен в подходящо съотношение и концентрат от бял гроздов сок. На практика част от екстракта за ферментация е от малца, а друга част от грозде.

„Имаше дълги часове в повече от обичайното, преди дрождените клетки да се активират. Но щом започнаха активно да се размножават в новата за тях среда (бленда от малцова и гроздова мъст), всичко започна, както обичайно протича процесът“ – споделя Тонислав Йотов – технологът с най-дългогодишен опит в пивоварството. След отлежаване от 60 дни, Вайнбеере е една истинска, но различна жива бира, със своя успешно балансиран пети елемент - натурален концентрат от бял гроздов сок. Ето как я презентира вдъхновителят на варката Гергана Трендафилова – чийто дългогодишен опит във винарството е изворът на експертиза за серията Вайнбеере:

"Характеризира се със златисто жълт цвят с много добър интензитет и богата плътна пяна. Ароматът е изненада от свежа феерия от добре изразени малцови тонове, деликатно съчетани с плодови нюанси и усещане за благоуханни пролетни цветя. Вкусът е изключително комплексен, богат, плътен и мек. С много добра структура, отлично балансиран и с дълъг запомнящ се финал."

Ние също опитахме новия продукт и останахме очаровани. "Новата бира е мека и пивка. С лек привкус на вино. Освен добрият спомен за нея, ще си запазя и шишето - превърнато в чудесна ваза", казва фен на пивото, който бе от първите, които го опитаха. 

"За прохладния следобед с книжка на хамака край язовирa, бирата Hills Wienbeere те изтрелва в небесата на блаженството. Приятният плодов вкус на грозде ти да дава най-приятнaта нотка на релакс след дозата раздвижване с колело сред природата. Новата звезда в семейството на Hills е задължителна и препоръчителна за тестване в летните месеци", допълва го друг.

А вие искате ли да я вкусите и да се насладите на всичко това? Заповядайте в Hills Brewery Park и Wunderbær - Hills Beer Bar&Shop Пловдив, за да сте сред първите, които ще я дегустират наливно или в бутилка от 750мл. В София е в специализирани места за крафт бира и вино - 1001 бири, Kanaal, Nosferatu, Crafter, Garafa.

 

Hills beer продължава кампанията си за дарения към УМБАЛ – Пловдив. 30% от стойността на всяка бутилка Hills beer – се предоставят за медиците и доброволците от първа линия за борба с Covid-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com