Хитри начини да спестите от сметките за вода

6204
Хитри начини да спестите от сметките за вода
Снимка: iStock/Guliver

Спестяването на сметките за вода може да ви донесе много ползи. Струва си да използвате натрупаните финансови средства за други цели. Всичко, което трябва да направите, е да промените няколко навика в ежедневието си. Освен че ще са от полза за вашия портфейл, това ще бъде и грижа за планетата.

Какви са ползите от пестенето на вода?

Ежедневното пестене на вода има много ползи, които не са само материални. То е преди всичко грижа за околната среда. Нашата планета започва да изпитва недостиг на вода, която е от съществено значение за живота. Ако направите няколко промени и замените лошите навици с добри, ще спечелите наистина много. Спестените пари ще е по-добре да похарчите за почивка или за развиване на хобитата си.

С прост трик в банята ще спестите 6 кубика вода месечно

Вземане на душ вместо дълга вана

Първото нещо, което трябва да промените, е начинът, по който правите вечерната си хигиена. Вземете душ вместо дълга вана. Защо? Защото, избирайки втория вариант, се нуждаете от до три пъти повече вода! За една вана можете да използвате до 77 литра гореща вода. За сравнение: ако вземете петминутен душ, ще използвате 20 литра гореща вода. Това ще намали значително сметките ви.

Изключете водната струя

Когато миете зъбите си, изключете водната струя, тъй като през това време тя е ненужна. Това е дейност, която отнема около две минути. Като се има предвид, че миете зъбите си поне два пъти дневно, ще спестите цели четири минути ненужно течаща вода. Същото важи и за миенето на съдове на ръка. Първо почистете съдовете с гъба и течност, а едва след това ги изплакнете под течаща вода.

Използвайте дъждовна вода

Друг начин за пестене на пари от вода е използването на дъждовна вода. Използвайте я за миене на подове, поливане на растения, пускане на водата в тоалетната или пране. Ако се притеснявате дали тя е достатъчно чиста, можете да я филтрирате. Ако имате животни, тази вода ще ви бъде полезна при поенето им.

Как да пестите вода: 10 мерки, които ще ви помогнат

Пране, когато пералнята е пълна

За да пестите вода при честото пране, не забравяйте да включвате пералнята си, когато е заредена докрай. Можете да поберете няколко килограма пране (до пет) в машината. Всичко зависи от размера на уреда и вида на тъканите. Не можете да прекалявате и в другата посока. Ако не можете да вкарате ръката си в барабана на уреда, това е знак, че той е претоварен. Това също може да се отрази неблагоприятно на качеството на прането ви.

Инвестирайте в съдомиялна машина

На пазара има много видове уреди, които използват по-малко вода по време на работа. Една качествена съдомиялна машина ще спести до три пъти по-малко вода, отколкото при миене на ръка. Средният цикъл на измиване се нуждае от около 25 литра студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com