Хитри начини да върнем блясъка на среброто

5841
Хитри начини да върнем блясъка на среброто
Снимка: starbright / Pixabay

Ако изделията от сребро са в директен контакт с човешката кожа или са изложени на влага за дълго време, те ще потъмнеят с течение на времето. Поддържането на чистотата на бижута, сервизи и интериорни предмети от сребро, е лесно. Просто се нуждаете от обикновено фолио и сода за хляб.

За извършването на почистването по правилен начин трябва да се има предвид сплавта, от която е направено изделието, както и наличие на камъчета и други дребни елементи върху него. Най-добре е да се доверите на експерти по бижута за почистване на сребърни такива, украсени със скъпоценни камъни (перли, кехлибари или корали), които са високо чувствителни към химическа и киселинна среда. Има няколко начина за премахване на мръсотия от сребърни изделия:

Домашни начини за почистване на сребро

Чудите се какво да направите, за да направите сребърните си бижута винаги красиви и блестящи, а сребърните прибори за хранене да зарадв...

1. Най-лесен начин е да бъде използван разтвор на сода - напълнете тиган с половин литър вода, отгоре може да се покрие с фолио от алуминий, добавяте една-две супени лъжици хлебна сода и оставяте да заври. След това поставете сребърните изделия за няколко минути. После ги изваждате и подсушавате.

2. Втората идея е да сипете малко вода, в съд от алуминий с малко сапун, сол и хлебна сода. След това потапяте сребърните изделия в получения разтвор и оставяте да престоят в него за час и половина.

3. Сребърните изделия биха могли да се почистват с хлебна сода. Покривате дъното на тенджера с фолио, поставяте изделията на дъното, покривате с три супени лъжици сода бикарбонат, после отгоре с още един лист фолио и заливате с вряща вода. Оставете ги да киснат за 15 минути, след което ги извадете и изплакнете с вода.

4. Друга идея за почистването на сребърни прибори и бижута е да ги увиете в слой фолио, да ги поставите в купа, да посипете отгоре със сода и сол, да добавите малко препарат за миене на съдове и да налеете вряща вода. След десетина минути изделията ви ще изглеждат сякаш са нови.

5 ефективни начина за почистване на почерняло сребро

Повечето сребърни бижута и аксесоари днес са покрити с много тънък слой родий, за да предпазят метала и да го направят по-ярък и блестя...

5. Сместа от паста за зъби, амоняк и хлебна сода също може да помогне за премахването на замърсяванията от сребърни прибори и бижута. Обработете ги отгоре с мека четка, а после ги изплакнете обилно с вода.

6. Обикновен разтвор от сапун и вода ще помогне  за премахване на следи от замърсявания – оставете изделията за няколко минути, след което ги избършете с мека гъба.

7. За полирането на изделия от сребро настъргвате картофи в купа, добавете към тях вода, сложете и сребърните изделия за няколко минути, след което избършете обилно с вълнена кърпа.

6. За да почистите сребърни бижута, добавяте вода, амоняк и малко настърган ператен сапун. Сместа се оставя да заври и след охлаждане бижутата  се избърсват с гъба, която напоена с получения разтвор. Мръсотията около камъчетата лесно се отстранява с памучен тампон.

Почистете сребърните бижута по този начин и ги направете като нови!

Един от най-предпочитаните метали за носене на бижу, е среброто и почти във всеки дом има от този нежен и елегантен метал. Проблемът с ...

Важно: Сребърните прибори и бижута се съхраняват най-добре в алуминиево фолио, за да се предотврати окисляването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Цветето, което всеки трябва да има в дома си за Великден - то носи щастие и късмет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com