Хората масово трият "Pokemon GO", когато разберат това...

86592
Хората масово трият "Pokemon GO", когато разберат това...

Pokemon GO - най-голямата мания в последно време, която завладява света като вирус с темпове, които никоя друга игра не е достигала. Милиони са хората, които ловят покемони из улиците по целия свят. Играта набира популярност и в най-закътаните райони на света, където хора си купуват по-скъпи телефони, за да могат да играят играта.

Има някои неща, за които не всеки се замисля. Точно по тази причина има играчи, които се отказват от играта, когато научат тези няколко факта, цитирани от diply.сom

1. Играта знае къде се намирате 24/7

Pokemon GO се превърна в инструмент за шпионаж

Pokemon GO е инструмент за шпионаж. Така редица страни определиха популярната в цял свят игра, която изпраща потребителите на разл...

Тъй като играта използва реалната ви локация по всяко време, за да работи и за да играете, приложението знае къде се намирате във всеки час от денонощието. Както знаем повечето приложения правят същото, но не бива да забравяме, че "Pokemon GO" е в бизнеса за правене на пари, за това ли ще използват тази информация за вас?

2. Специфичната информация, която давате

Може да не ви изглежда кой знае какво това, че играта знае основна информация за вас, а е това огромен плюс за големите компании. Информацията им помага да ви таргетират за реклами, които биха ви били интересни. По този начин те ви изкушават да пазарувате, дори когато нямате нужда от това.

3. Продажба на личните ви данни?

Знаете ли къде ще идат всичките ви лични данни, ако хората зад играта решат да я продадат за вероятно космическа сума? Може ли да ви гарантира, че данните ви няма да попаднат в ръцете на огромни корпорации, които да ги използват за комерсиални цели?

4. Зависимост

Наистина ли искате да сте зависими от една виртуална реалност, която да дитктува ежедневието ви? Замислете се какво "градите" виртуално и какво може да направите реално с живота си за времето, което губите в играта.

Игричка за Пеевски циркулира из социалните мрежи

Нова игра с името "Don't feed 6i6i", свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, циркулира в социалните мрежи и Интернет. Играта е доста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com