Храни и напитки, от които тялото мирише страхотно

20623
Храни и напитки, от които тялото мирише страхотно
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всеки от нас излъчва аромат, който, ако съставим меню на базата на ароматни съставки и подправки, може да бъде наистина приятен.

Елиминирането от диетата на продуктите, които излъчват неприятни миризми през кожата в резултат на метаболизма и замяната им с тези, които често се използват при композирането на парфюми, ще ви накара да миришете сладко, пикантно или свежо (в зависимост от настроението ви).

Как да контролирате аромата си? 

Започнете с отказ от стимуланти

За съжаление, алкохолът, кофеинът и никотинът развалят аромата на тялото, убивайки другите миризми с аромата си. Затова преди да започнете да променяте диетата си и да превърнете менюто си в ароматно меню, откажете се или поне намалете количеството стимуланти.

Кафето и алкохолът подкиселяват тялото, а изпаренията генерирани от техния метаболизъм (допълнително ускорени от кофеина) се отделят от кожата дори няколко часа след консумация! 

Почистете менюто от червено месо, чесън, карфиол и броколи

Червеното месо е мощно метаболитно предизвикателство за тялото ви. По време на храносмилането и преработката му в храносмилателната система се образуват токсични газове, чиято миризма се усеща през кожата, между другото и поради повишеното изпотяване след прием на голяма порция протеин.

Същото важи и за чесъна, чийто най-голям фактор не е разрушителният ефект върху дъха ви, а повишеното производство на храносмилателни газове с неприятна миризма. 

Ароматите, които ще подобрят работата и концентрацията ви

Сред ароматите има и такива, които са способни да подобрят значително концентрацията ни, както и да ни помогнат да допускаме по-малко г...

Неприятната миризма на смлян карфиол и броколи през порите на кожата, заедно с потта, напуска тялото, съсипвайки миризмата ви.

Парфюмирайте се отвътре навън

Започнете почивния си ден със солидна порция сладки плодове. Най-устойчивите аромати, които се усещат през кожата, са ананас, папая, червена боровинка, пъпеш и грозде.

Можете да ги използвате за приготвяне на плодова салата с малко подправка, която има изключително положителен ефект върху аромата на тялото: канела, кардамон и ванилия. Последният може да се добави към менюто под формата на ванилова захар.

Миризмата на тялото също се влияе блестящо от... семена от сминдух. Най-добре е да ги купите цели, да ги смилате у дома и да добавите към различни ястия като подправка.

Как домът ни винаги да ухае на хубаво с естествени лесни методи

За ухание в кухнята Постелете кухненска хартия за печене на скарата в печката, а върху нея разпръснете малко канела и карамфил. Пуснет...

Сладък начин да ядете сминдух е да обогатите домашно приготвен тофи сос с него и да го консумирате с ванилов сладолед. Вкусно!

Пийте мляко сутрин и чай от жасмин или мента през целия ден

Ако не можете да се откажете от лютите подправки и чесъна, добавете мляко в менюто, за да успокоите дразнещата им миризма. 

По подобен начин действа и ментата, чаша от която вечер за една нощ неутрализира миризмите, свързани с метаболизма.

Яжте по-малки порции, но по-често!

Как да дишаме чист въздух у дома и да елиминираме алергените

Да дишаме чист въздух, е много важно за всеки от нас за воденето на по-здравословен живот, а въздухът в офиса или дома може да е дори п...

Начинът, по който миришеме, се влияе и от начина, по който ядем храната си. Яжте по-малки порции, но няколко пъти на ден.

По този начин няма да претоварите храносмилателната си система, която ще може да се справи с храносмилането навреме. Останалите в червата порции храна отделят токсини с неприятна миризма.

Пийте много вода с цитрусови гарнитури.

Негазираната минерална вода, консумирана в големи количества непрекъснато, прочиства и детоксикира тялото, премахвайки метаболитните продукти от него.  

Чаша вода с листенце мента и резен ароматен портокал е друг патент за красив, свеж аромат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com