Храните, които НЕ трябва да съхраняваш в хладилника

3449
Храните, които НЕ трябва да съхраняваш в хладилника
Снимка: iStock/Guliver

Ябълки

Оказва се, че това изобщо не е необходимо, особено ако планирате да ги използвате веднага. Ябълките трябва да се съхраняват в продължение на няколко седмици, тогава е по-добре да ги охладите (в този случай срокът им на годност се увеличава до 4 месеца при температура от -1 до 1,5 градуса по Целзий във влажна среда). Ако обаче планирате да ги използвате в рамките на 7 дни, можете да ги оставите на масата.

Лесен трик за хладилника, с който да предотвратим развалянето на храна

Предотвратяването на разхищаването на храна не винаги е лесно, но това е проблем, с който повечето хора трябва да се справят ежедневно....

Чесън

Чесънът, който изглежда е на студено, има подобни проблеми със съхранението на лука в хладилника! ─ започва да пониква с безпрецедентна скорост. Влагата също ще помогне да направите чесъна мек и негоден за консумация. Основната препоръка е да съхранявате главите и още повече скилидките чесън на сухо и недостъпно място за влага (заедно с лука).

Пъпеши

Най-доброто, което можете да направите, е да ги съхранявате на кухненския плот за най-добър вкус. Ако ги държите на стайна температура, тогава количеството антиоксиданти в тях ще бъде максимално. След като изрежете пъпеша обаче, той ще трябва да се охлади.

Патладжан

Тези признаци показват, че хладилникът ви СКОРО ще ви изостави

Обикновено забелязваме, че хладилникът е повреден, ако току-що е спрял да работи. Но има много сигнали, които ни информират предварител...

Повечето хора не знаят какво да правят с патладжана, след като са го закупили. Патладжаните никога не трябва да се съхраняват в хладилник.

Пипер

Пиперът или лютите чушки винаги да се държат на стайна температура. Спира да узрява в студа. Това означава, че няма да можете да се насладите напълно на вкуса и свежестта му, ако чушките са били охладени. Най-доброто, което можете да направите, е да го държите на масата или да намерите друго сухо, добре проветриво място в кухнята.

Ядки

Що се отнася до съхранението на ядките, има някои противоречия. Маслото, съдържащо се в този продукт, ускорява тяхното влошаване. А ядките обикновено се съхраняват 1-4 месеца при стайна температура. Те могат също да абсорбират миризми от други храни.

Никога не замразявайте тези храни

Замразяването е един от най-добрите методи за съхранение за запазване на хранителната стойност на храната. Не всички храни, обаче, пона...

Горски плодове

Плодовете имат най-добър вкус при стайна температура. Защо да разваляте добър продукт, когато ще използвате ягоди, малини, къпини и боровинки за няколко дни? Ако искате да ги задържите по-дълго, дръжте плодовете в хладилник. Но ако не искате те да мухлясат, изплакнете ги преди употреба.

Праскови, сливи, нектарини, кайсии и череши

Друго интересно правило за съхранение на плодове. Не трябва да държите костилките (праскови, сливи, нектарини, кайсии и череши) в хладилника, докато узреят. Това прави плодовете хлабави. Изданието съветва да запазите костилката за два до три дни на стайна температура за узряване и след това да я поставите в хладилника, за да удължите срока на годност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com