Храните, които ще ви направят по-щастливи

3057
Храните, които ще ви направят по-щастливи
Снимка: iStock

Всички знаят, че ако ядете сладкиши като бонбони, понички или кифли, бързо ще получите прилив на енергия, който ще премине много бързо и ще бъде заменен от желанието за ядене. Възходите и паденията на захарта са само един от многото начини, по които храната влияе на сетивата ви. Но замисляли ли сте се някога какви хранителни навици и конкретни храни могат да ви помогнат да се чувствате по-щастливи и по-енергични? Благодарение на новите изследвания можем да отговорим на този въпрос и да разберем по-добре как храната влияе на настроението ни.

1. Опитайте се да ядете по-често

7 храни и напитки, които водят до лошо настроение

За лошото ви настроение има много виновници. Но малко хора се досещат, че храните и напитките също оказват пряко или косвено влияние въ...

Според проучване, публикувано от Университета на Илинойс, храненето и храненето редовно по едно и също време всеки ден помага да се поддържат стабилни нива на кръвната захар. Храненето на редовни интервали гарантира, че тялото ви има постоянен източник на енергия, което може да помогне да поддържате настроението си по-стабилно.

Ако усещате, че кръвната ви захар често пада, посетете вашия лекар, тъй като това може да е признак на хипогликемия. Хипогликемията е едно от здравословните състояния, което кара хората да се хранят често.

2. Не пропускайте храненията

Много хора обичат да пропускат закуската, зарадвайки се само с прясно сварено кафе, а някои изобщо нямат постоянна диета.  Пропускането на хранене всъщност прави тялото ви по-малко способно да метаболизира храната и вие ставате по-склонни към преяждане при следващото хранене. Ако се храните редовно и не гладувате, лошото настроение ще ви идва по-рядко.

Пет промени в начина на живот за подобряване на вашето настроение и психическо здраве

Всички ние в някакъв момент търсим начини за подобряване на настроението си, намаляне на стреса и подпомагане ежедневното си психическо...

3. Какви храни трябва да избягвате?

Преди да започнете да подобрявате настроението си с храни, които повишават настроението, е важно да знаете кои храни да спрете или ограничите. Най-големите виновници за лошото настроение са бързите въглехидрати , особено захарта. Простите захари, намиращи се в нездравословни храни като бонбони и сода, както и ежедневни и на пръв поглед здравословни храни като плодови сокове, сироп и конфитюри, могат да доведат до повишаване и спадане на кръвната захар като влакче в увеселителен парк. Рафинираните бели нишестета като бял ориз, бял хляб и бисквити могат да имат същия ефект. За съжаление нездравословната храна може да ви зарадва и да задоволи вашите нужди за много кратко време, но изобщо няма да помогне за повишаване на настроението ви, освен това дори да доведе до влошаването му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com