Хранителните навици, които ще променят живота ви - част2

1476
Хранителните навици, които ще променят живота ви - част2
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас просто вземат предвид видовете храни, които консумират, когато мислят за здравословно хранене. Често пренебрегваме факта, че развиването на здравословни хранителни навици е ключов компонент на доброто хранене. Може да се наложи да промените някои ежедневни процедури, за да консумирате повече богати на хранителни вещества храни. Но спокойно, не е толкова трудно, колкото изглежда! Вместо да се тревожите за всяко хранене, развиването на здравословни хранителни навици ще ви улесни да се храните добре и да се върнете към удоволствието от храната. Ето 10 хранителни навика, които ще променят живота ви.

6. Пийте вода

Превърнете пиенето на вода в рутина. Водата е изключително необходима за здравето ви. Пийте вода вместо газирани и подсладени напитки. Напитките с добавена захар и сода са огромен източник на празни калории. Винаги носете със себе си чиста, студена вода. Уверете се, че винаги има достъп до хладка вода, за да можете лесно да консумирате необходимото дневно количество вода.

7. Гответе у дома

Винаги знаете какво има в храната, която приготвяте за себе си! Освен това контролирането на размера на вашите порции е по-лесно, когато готвите у дома. За да направите храната, която консумирате по-здравословна, можете да изберете плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и дори да правите сами сосовете си.

8. Научете се да се храните здравословно на социални събития

Да бъдеш здрав на социални събирания може да бъде предизвикателство, особено когато си изкушен от разнообразие от мазни, силно преработени храни и десерти. На първо място добре е от време на време да си позволявате тези ястия! Преди да тръгнете, хапнете нещо здравословно, за да утолите глада си. Консумирайте много салата и зеленчуци. Опитайте се да намерите риба на скара или постно месо.

6 неща, които ще ви помогнат по-лесно да стартирате със здравословното хранене

9. Ангажирайте се да направите малка промяна за 30 дни

Най-големите разлики могат да бъдат направени с малки корекции! Изберете един здравословен хранителен навик, който можете да промените, който ще подобри здравето ви, и го следвайте религиозно в продължение на 30 дни.

10. Не се обвинявайте

Това е доста важно. Не забравяйте, че няма такова нещо като да се храните перфектно. Приемливо е да се поглезите с десерт или от време на време да организирате семейна вечер с пица. Винаги имайте положителен поглед, когато става въпрос за добро хранене и създаване на здравословни хранителни режими. Самонаказването за грешка или прекомерно угаждане просто ще ви направи по-малко мотивирани и самоуверени.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко захар е препоръчително да ядем дневно?

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

Как да се наспим дори с малко часове сън?

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com