И жените изневеряват. Защо?

28114
И жените изневеряват. Защо?

Когато стане въпрос за изневяра по-често се сещаме за мъжа като виновник. Истината е, че и на дамите не им е чуждо това действие. Много мъже недоумяват какво точно тласка жените към изневяра. Причините може да са няколко.

Няма секс, няма оргазъм

На първо място в списъка с причините за женската изневяра, колкото и банално да звучи, е сексуалната неудовлетвореност. За това  също има няколко причини. Първата от тях, отново доста разпространена е липсата на оргазъм със законния съпруг. Както твърдят учените и сексолозите от целия свят, ако у жената има дори и най-малкото сексуално влечение, не може да става и дума за фригидност. А щом е така, значи жената е напълно способна да изпитва оргазъм. Въпросът е в това защо нищо не се случва. Възможно е да става въпрос за несъвместимост в леглото.

Според семейните психотерапевти, ако хората  са готови за диалог, разбиране и доверие, то този проблем може да бъде решен. Често ние просто се страхуваме да кажем на мъжа си, че нещо, което прави в леглото не ни харесва. Ако проблемът бъде премълчаван, той няма как да се реши. Жената може съвсем случайно да срещне някого, с когото, дори при липса на емоционална връзка и истински чувства, да изпита оргазъм. Така пътечката на съпружеската изневяра лесно ще бъде утъпкана. Освен това към изневярата жените ги тласка не само неудовлетвореността от качеството, но и недостатъчното количество секс. Тук не броим нимфоманките.

Колкото и невероятно да звучи, понякога количеството секс в семейството спада, по инициатива (или по-скоро поради липсата на такава) от страна на мъжа. Него го боли главата, уморен е и просто не разбира защо на жената й трябва толкова много секс!
Последното заключение е базирано на опита на една моя позната, която ако си поискаше втори път, мъжът й я наричаше „необуздана развратница“ и й обръщаше гръб.

Какво да се прави? Психолозите препоръчват да се разговаря. При това нещата по време на разговора трябва да се назовават с истинските им имена, без да се опитвате да смекчите каквото и да било, иначе рискувате да не бъдете разбрани. В особено заплетените случаи има смисъл да потърсите помощ от семеен терапевт.

За да сме квит!


Втората, не по-малко разпространена причина е „на пук“.Тук може да се включат достатъчно широк спектър обстоятелства, подтикващи жената към завъждането на любовник. Това може да бъде стремеж да се избави от психологическа зависимост, когато доминиращият мъж лишава жената от всякаква проява на индивидуалността й. Така жената ще търси признание в очите на друг, където ще се види не просто майка и домакиня, а Жена. Процентът на разводите в семействата, където мъжът подтиска женската индивидуалност е доста висок. Освен това към изневяра може да доведе и примерът. Разбирайки, че съпругът си има любовница много жени правят същото.

Любовта, като движеща сила към изневярата

Има още една доста разпространена и абсолютно банална причина за изневяра – понякога просто се влюбваме в някой друг. Опустошеният брак, изстиналото легло, омръзналият мъж – остават на заден план, а на хоризонта се появява Той - мъжът на живота ви. Ще се учудите като разберете колко от вторите бракове са дълги и щастливи, защото бракът не трябва да е затвор. За човек е характерно да прави грешки. Всички може да сгрешим, приемайки не този когото трябва за единствения и да разберем това благодарение на опита. Някои жени, както и мъже, попадайки в такава ситуация, се плашат от промените. Страхуват се, че няма да стане по-добре, боят се да скъсат отношенията, които отдавна са се изчерпали, страхуват се да загубят стабилността си. В резултат живеят нещастни  с човек, когото не обичат. Но заедно с това активно изневеряват, оправдавайки своята нерешителност с каквото им хрумне – от децата до чувството за отговорност към този, когото лъжат.

Всеки избира сам за себе си


Сложно е да се прецени кое е по-честно – да живееш в постен брак цял живот и с чувство за изпълнен дълг, осъзнавайки собственият си героизъм, да оставиш зад гърба си поредицата случайни връзки, сред които и тази една, която би могла да промени живота ви. Или да разкъсаш възлите и да рискуваш да преминеш на ново ниво, да дадеш шанс на себе си и на другия, шанс на бившата, вече нелюбима половинка да срещне щастието с този, който един ден ще я обикне.

Във всеки отделен случай всеки решава за себе си самостоятелно. Насила хубост не става. Що се касае до изневярата, преди да се решите на такава, си струва да поговорите със съпруга  си и да се опитате да намерите решение на проблема. Една от основните съставки на щастливия брак са взаимното разбиране и умението да се отнасяме към проблемите, нуждите и желанията на близкия ви човек. Ако пък проблемът е нерешим, поне ще сте наясно.

Може да сте сигурни, че рано или късно всичко става явно. А да разбереш, че ти изневеряват – боли. Боли ги, както мъжете, така и жените!

Вижте още интересни статии в СРодители

Да улесним живота си? Възможно е!

Много от нас се оплакват от задълженията или несгодите, с които ни среща животът. Ако се замислим, обаче, повечето от проблемите са пло...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com