И така, ето ги причините за изневярата

26331
И така, ето ги причините за изневярата
Снимка: Thinkstock

Макар че причините за изневярата са дълбоко индивидуални и зависят от жизнените обстоятелства на хората, американският социолог Пепър Шверц (Pepper Schwartz) е разделила неверниците на два основни типа.

Към първата категория се отнасят хора, на които им е омръзнал любовният живот с партньорите. Те имат продължителни отношения и им се иска да опитат нещо ново. Често не търсят странични романи умишлено, но се възползват от попадналите им възможности (в командировка, на конференция, в работата или по време на срещи със съученици).

Изневярата днес не се счита за грях. Вижте защо...

Изразът: "Те ти, булка, Спасовден!" идва от народния обичай за лекуване на безплодие Според народните вярвания изневярата в нощта срещ...

Именно от този тип са повечето клиенти на сайта Ashley Madison (базата данни за тях наскоро беше хакната) според учените. Жените, които отиват в сайта, не се стремят да изоставят своите мъже – те просто търсят разнообразие от романтични страсти, заявил на годишната конференция на Американската социологическа асоциация Ерик Андерсън, директор на Ashley Madison по наука.

Втората категория са нещастни в брака хора. Те не изоставят своите партньори по очевидни причини (деца, финансова зависимост и т.н.), но търсят емоционално стимулиращи отношения встрани.

Границата между двата типа е размита, отбелязва социологът. Междинното положение се заема от хора, които с изневярата отмъщават на своя партньор.

Авторите на друго мащабно социологическо изследване на изневерите, публикувано през 2015 г., са на мнение, че една от значимите причини за изневери са парите – колкото повече мъжът зависи от жената във финансов план, толкова по-голяма е вероятността от изневяра от негова страна.

15 факта за изневярата: 60% от любовните афери почвали на работното място

Изневярата може да унищожи връзката за миг, както и да остави дълбоки белези в съзнанието на партньора. Тя заинтригува учените, които с...

В случай с жените работи противоположната тенденция – когато сто процента от семейните доходи се носят от жената, тя по-рядко е склонна към изневяра.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com