Има цели 6 ползи да вечеряте заедно със семейството си

2738
Има цели 6 ползи да вечеряте заедно със семейството си
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Да се храниш със семейството си е много повече от рутина или традиция. Това е навик, който оказва положително влияние върху всеки член на семейството, но най-вече върху децата.

В забързаното ежедневие на модерният свят често се случва да се пропускат вечерите с най-близките. Често вечеряме набързо, на крак, по път за вкъщи или пред телевизора. Храненето със семейството е важно, както за психо-емоционалното, така и за физическото здраве. 

Ако и вие трудно намирате време и желание да вечеряте с най-близките за вас хора, прочетете нашите 8 ползи от това, които ще ви мотивират да промените възгледите и ценностите си.

Стимулира социалните и говорните умения

Сядането на една маса като семейство е много ключово, както за най - малките, така и за тийнейджърите. Семейните разговори учат децата да развиват своите социални и говорни умения. Това е първата крачка към приучването на децата да живеят в семейна среда и да са част от общност. 

Грижа за психичното здраве на децата

Какво не трябва да пием и ядем преди лягане

На гладен стомах наистина се заспива трудно. Отивате до хладилника и хапвате каквото намерите. До тук добре, но трябва да знаете, че им...

Разговорите със семейството помагат на децата и юношите да се чувстват защитени и сигурни в живота извън дома. Те усещат подкрепата на своите родители, братя и сестри. Това им дава сигурност и им помага да се адаптират по - лесно към околните.

Укрепва семейството

Семейните вечери заздравяват връзката между членовете на семейството. Така или иначе през деня всеки води свой живот. Когато вечер всички се съберат на масата е времето, когато могат да споделят как е минал деня, своите несгоди или успехи. Това чувство, че има някой, който го е грижа за теб и живота ти е незаменимо.

Подобрява успехите в училище

Според проучвания вечерята със семейството подобрява успехите в училище на най - малките, защото тогава е времето, когато родителите се интересуват и обсъждат уроците и домашните на своите деца. 

6 храни, които ви помагат да спите по-добре

Всички знаем, че диетата има важно влияние върху нашето здраве и че нездравословното хранене може да причини разстройства и заболявания...

Помага за по-добро физическо здраве

Храненето със семейството оказва влияние върху физическото здраве на децата от гледна точка на контрола на консумираните храни. Доказано е, че децата, които се хранят в семейна среда се хранят по - здравословно и качествено от тези, които ядат с приятели. Това е така, защото сядайки на една маса с родителите си, детето има достъп до здравословни храни. Това намалява до минимум хранителните разстройства, както и наднорменото тегло при децата.

Предпазва от развиване на тревожност

Проучванията сочат, че децата хранещи се в семейна среда е по - малко вероятно да развият тревожност и състояние на депресия. 

Както видяхте ползите от прекарване на вечерите със семейството носят само ползи за най - важните членове - децата. За едно дете е изключително важна средата, в която расте за възпитанието и ценностната му система. Не случайно най-важната единица в човешкото общество е семейството. От него се дава началото на всеки човек и израстването му като личност. Когато едно дете е възпитано в нормална семейна среда то става достоен, възпитан и добър човек, който е готов да даде на обществото същото. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com