Имате проблеми със съня? Ето 9 начина, за да се справите

3768
Имате проблеми със съня? Ето 9 начина, за да се справите
Снимка: iStock/Guliver

В забързаното ежедневие, натовареният начин на живот, препълненият списък със задачи, който вечно те очаква, сънят остава може би единственият интимен момент в деня ти. Понякога сякаш всичките ти задължения и планове задържат клепачите ти отворени и не ти позволяват да заспиш. Чайовете и хапчетата за сън, броенето на малки пухкави овци и медитацията не винаги помагат.

Е, предлагаме ви няколко начина да се справите с безсънните нощи и да се отдадете на блажени сладки сънища.

1. Като начало прекратете приема на чай и кафе поне 7 часа преди се запътите към леглото. Намалете шофирането и заложете на разходките, дори това може да се нарече тренировка.

Разберете какъв човек сте според позата, в която спите

Начинът, по който спим може да разкрие много за характера ни, вярвате или не. Трупаните с години навици говоря повече за нас, отколкото...

2. Измъчва ви хъркане, като освен вас, страда и вашата половинка? Винаги лягайте на едната страна с ръка под главата. Преди заемането на определената позиция, впръскайте някакви капки за нос (по ваш личен избор); а и естествено – опитвайте се да избягвате алкохола, той помага на хъркането да става все по-непоносимо.

3. Ако вратът ви боли – сменяйте възглавницата поне веднъж на всеки две години. Залагайте на тези, които са направени от латекс.

4. Ако заспивате лесно, но често се будите през нощта – отново алкохолът може да бъде замесен. Не прекалявайте с алкохолните напитки преди лягане и се постарайте температурата в стаята ви да е подходяща. Според много хора най-подходящата стайна температура е между 20-22 градуса.

5. Ако ви измъчват киселини – като начало, най-добре първо се консултирайте с лекар. Това, което сами може да опитате, е да спите на лявата страна с ръка под главата. В този случай заложете на висока възглавница.

Разкриха нови тайни за съня

Ново проучване показва, че по време на сън е по-вероятно важните за вас преживявания да влязат в дългосрочната ви памет, съобщава BBC. ...

6. Ако болка в раменете не ви дава покой – спането по гръб е вашата най-подходяща поза. можете дори да опитатеда прегърнете възглавница, за да може раменете да са повдигнати.

7. Трудно ви е да се събуждате – проблемът, който споделят голям процент от хората. Ако сте твърдо решени да се преборите с трудните сутрини, изпълнени с лоши настроения и отрицателни емоции, опитайте да въведете някакъв режим. Започнете да ставате в един и същ час всеки ден, да и в уикендите също. Така настройвате биологичният си часовник и утрото става бодро, изпълнено със слънце и песни на птички.

8. Крампи и мускулни спазми не ви оставят да се отпуснете – опитайте се да масажирате и загреете болезнената зона.

9. Болките в гърба са друга тревожна причина. Възглавниците са средството за помощ в случая. Ако лежите по корем поставяйте възглавница под бедрата си, а ако спите по гръб – под краката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com