Интернет: цифрите, които трябва да видите

33763
Интернет: цифрите, които трябва да видите

Как общуват хората днес? Чрез Facebook, Skype, YouTube... и всякакви други социални мрежи, начини за видео споделяне, но най-важното – все по-рядко с думи. Факт е, че колеги, седящи един срещу друг, си чатат, но не си говорят. А децата ни... децата ни не умеят да общуват, защото единственото, което правят, е да чатят, лайкват, хейтват, споделят...

Ние общуваме чрез интернет. Opel е направил подробно проучване, за да успее да внедри своя бизнес в интернет пространството. Чрез любезното съдействия на българското представителнство на Opel ви представяне тази статистика, като цифрите в нея със сигурност ще ви впечатлят.

Интернет на две скорости

Федералната комисия по комуникациите (FCC) откри пътя за поставянето под съмнение на безпристрастността на глобалната мрежа и принцип...

Започваме с YouTube, където количеството качен материал е потресаващо. Всяка секунда в YouTube се качва 1 видео-материал – това прави: 24 часа видео-материала на всеки 24 секунди, 60 часа за минута, 9 месеца за всеки два часа, десетилетие за ден... Това значи, че на всеки 10 дни в „тубата“ се качва видео с продължителност 1 век! А за един ден в You Tube се гледат общо 4 млрд. видеоматериала!

На второ място идва Facebook, в който днес има 15 пъти повече акаунта отколкото са били всички потребители на интернет преди 20 години. Ако Facebook беше държава, щеше да е третата по големина в света, отстъпвайки само на Китай и Индия. Всеки ден във Facebook има над 1 000 000 000 и почти 3 млрд. like-ове и коментари. Във Facebook има повече от 100 млрд. „приятелства“.

Не по-малко любопитна е статистика за мобилните технологии. Всеки ден по света се продават повече на брой iPhone-и, отколкото хора се раждат. 78% от хората използват мобилно устройство, за да търсят кола за закупуване и да я поръчат. Потребителите, които влизат в интернет през мобилно устройство, се удвояват всяка година от 2009 г. до сега. 34% от притежателите на мобилни телефони по света използват интернет на тях. До края на тази година в Европа ще има повече телефони с интернет, отколкото компютри. Мобилният web-трафик се развива 8 пъти по-бързо в сравнение с този на персоналните компютри. Мобилният web-трафик се е повишил със 102% за миналата година. 70% от европейците признават, че биха предпочели да спрат консумацията си на алкохол за една седмица, но не и да се откажат от телефона си за същия период.

И накрая една прогноза за развитието на пазара на мобилните технологии от 2012 до 2016 г. Ръстът при компютрите ще е с нищожните +1% (от 149 млн. продадени през 2012 до 151 млн. през 2016). При лаптопите ръстът ще е 31% (от 205 на 269 млн.). Таблитети ще се увеличат с впечатляващите 131% (от 122 на 283 млн.). И накрая смартфоните: от 718 млн. през 2012 г. на 1,405 млрд. през 2016 г., което се равнява на прогнозни +96%.

Как интернет намалява депресията при възрастните хора

Интернет прави възрастните хора по-щастливи. Изследователи от университета в Мичиган установили, че положителният ефект на интернет е ...

Източник: Opel

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com