Избели прането без белина – ето как

30371
Избели прането без белина – ето как
Снимка: iStock/Guliver

Освен че премахва миризмите, содата за хляб може да премахне петна и да направи прането ви меко. Просто изперете прането си с перилен препарат, който сте използвали преди, но забравете за белина.

Белите дрехи обикновено се оцветяват много бързо при контакт с нещо. След известно време те също придобиват жълтеникав оттенък. За да избелим светлте си дрехи, често сме принудени да използваме химически продукти, които в момента се продават по магазините.

Това важи особено за продукти, които съдържат белина, за които производителите казват, че са най-доброто решение за възстановяване на оригиналния светъл нюанс на вашите дрехи.

За да ви помогнем обаче да избегнете всякакви домашни злополуки в резултат на използването на белина и препарати, които я съдържат, ще ви споделим няколко трикове, за да можете да перете и избелвате дрехите си по по-екологичен начин.

Можете да го направите, като използвате натурални продукти, с които винаги разполагате вкъщи – за да се отървете от петна по тъканите и да си върнете оригиналния бял нюанс.

Бял оцет

Белият оцет е нежен към тъканите и ги омекотява естествено, така че можете да стоите далеч от пълните с химикали омекотители.

Указания за употреба:

Не е за вярване, но ето това правят в скъпите хотели с кърпите

Чудили ли сте се някога как е възможно кърпите в скъпите хотели да са толкова бели, толкова меки и толкова пухкави? Сигурни сме, че на ...

Добавете 1/2 чаша дестилиран бял оцет към пералната машина в допълнение към перилен препарат, който обикновено използвате, и стартирайте същия цикъл на пране, както винаги.

Ако дрехите ви имат петна около врата, подмишниците или други зони и искате да избелите тези зони, натъркайте малко бял оцет върху оцветените места и го оставете за около час, преди да поставите прането в пералнята.

Почистете прането, като използвате тези естествени методи:

Сода за хляб

Това е продукт с много предимства – содата за хляб е наистина евтина, има способността да прониква дълбоко в тъканите, спомага за избелването им, а също така премахва петната от тях и ги омекотява.

Перфектно избелване на пожълтелите пердета!

Горещите дни са перфектни за почистване и пране на по-мащабните тъкани в къщата. Едни от тях са пердетата, които ни чакат по цяла годин...

Указания за употреба:

Добавете 1/2 чаша сода за хляб в пералната машина в допълнение към обичайния си перилен препарат и изперете на обичайната програма. Не забравяйте винаги да отделяте бялото пране от цветното – това е наистина важно.

За дълбоки петна нанесете сода за хляб, смесена с малко лимон, директно върху оцветената зона.

Кислородна вода

Водородният пероксид е идеален за грижа за бели дрехи.

Избелването на дрехите никога не е било толкова лесно с тези трикове

Често ни се случва белите ни дрехи да за потъмнели и още по-лошо - добили друг цвят заради нещо друго случайно попаднало в пералнята. ...

Указания за употреба:

Добавете 1/2 чаша 3% кислородна вода към препарата, който обикновено използвате за пране. Можете също да нанесете течността директно върху петното.

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествено тръпчив продукт със стягащи свойства, който ще почисти в дълбочина тъканните влакна, ще помогне за избелването им, ще премахне петната и ще остави дрехите ви свежи и бели.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com