Изпитани методи, с които стриите ще изчезнат бързо

2498
Изпитани методи, с които стриите ще изчезнат бързо
Снимка: iStock/Guliver

Какво представляват стриите?

Стриите са вид  белег, който е под формата на вретеновидни, успоредни ленти по повърхността на кожата. Те са резултат от твърде бързо разтягане на кожата, извън границите на нейната еластичност. След това мрежата от колагенови и еластинови влакна, които изграждат структурата на кожата, се прекъсва.

Освен скъпите и понякога опасни за здравето медицински процедури за премахване на стриите, има и няколко доказани във времето домашни метода. Кои са те?

- Редовното ексфолиране на епидермиса подобрява кръвообращението в кожата, ускорява нейната регенерация и прави козметиката по-добре абсорбирана. Можем да посегнем към готови пилинги, но ви препоръчваме вие сами да си го направите с домашни средства. Просто смесете 2 супени лъжици утайка от кафе със зехтин и половин чаена лъжичка канела, за да получите добър ексфолиращ и стягащ домашен гел. Освен това можем да добавим масло от грейпфрут или портокал, което също има стягащ ефект.

- След пилинг кожата трябва да бъде подхранена и овлажнена. От домашно приготвени продукти можете да посегнете към алое, което повечето от нас вероятно имат в саксия на перваза на прозореца. Достатъчно е да обелите листа и с помощта на пасатор да ги направите на каша и да я нанесете равномерно върху проблемните места на кожата. 

- Естествените растителни масла и мазнини имат добри хранителни свойства. За грижа за кожата със стрий препоръчваме бадемово, жожоба, арганово масло, розово семе или масло от пшеничени зародиши, както и какао и масло от шеа.

- Лимоновият сок е известен със своите изсветляващи свойства. Съдържа много витамин С и алфа-хидрокиселини, които от една страна ексфолират епидермиса, а от друга стимулират производството на колаген. Лимоновият сок може да се използва самостоятелно или като добавка към козметиката.

За да получите видими резултати, трябва да помните за редовността и последователността. Използването на горните методи само "от време на време" няма да донесе много резултати. Също така не можем да очакваме стрийте да изчезнат напълно. Това се отнася както за домашни средства, така и за естетичните лечения. Те обаче могат да бъдат почти невидими, което значително подобрява усещането за комфорт и увереност.

Запомнете: Колкото по-късно започнем да се борим със стрийте, толкова по-малко вероятно е тези методи да бъдат максимално ефективни. Трябва да започнем работа в първата фаза на тяхното формиране, когато те са най-видими и когато шансът за тяхното премахване е най-голям!

И все пак...най-добрият начин за борба със стриите е профилактиката. По-лесно е да ги предотвратите, отколкото да ги премахнете по-късно. Трябва обаче да се помни, че няма напълно ефективен метод, който напълно да ни предпази от тях. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com