Изпитани рецепти за БЕЗБОЛЕЗНЕНО премахване на кокоши трън

47394
Изпитани рецепти за БЕЗБОЛЕЗНЕНО премахване на кокоши трън
Снимка: iStock

Кокошият трън е много неприятен, болезнен и затруднява ходенето. Вместо да го премахнете с лекарска намеса обаче, първо може да опитате народна рецепта, която е с доказана ефективност. Бабината смес против кокоши трън оказва траен ефект. Неслучайно тези народни средства помагат за справяне с куп болежки, в това число и този проблем.

Кокошият трън може да бъде много упорит, често е придружен с болка и голям дискомфорт. Ще се отървете от проблема само ако покажете постоянство и воля. И разбира се, се доверите на народната медицина.

Тази тинктура се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни

Мазолите и неприятните кокоши тръни са болезнени и създават невероятен дискомфорт. Хората предприемат какви ли не начини да се преборят...

За премахването му ще ви трябва сребърен нитрат. Нанася се директно върху кокошия трън, а после върху мястото се поставя лепенка. Оставете за цяла вечер да действа. Повтаряйки тази процедура известно време, след това ще видите как кокошият трън ще падне сам.

Може да опитате да нанесете върху него и крем „здраве“, който има почти във всеки дом, защото е признат за универсално средство срещу различни кожни проблеми. С него се приготвя смес срещу кокоши трън. Смесете малко от крема със силицил на прах. Разбъркайте и намажете мястото. Трябва да намажете само кокошия трън, не здравата кожа. Отгоре сложете лепенка и увийте с марля.

Друга изпитана рецепта срещу кокоши трън е смес от еднакво количество олио, оцет и вода. Със сигурност ги имате у дома и дори няма нужда да се разхождате до магазина. Най-напред накиснете краката си в топла вода, за да се измие добре. След като кокошия трън омекне, нанесете сместа с помощта на памук или тампонче. Правете процедурата вечерта. След няколко ще видите как кокошия трън ще падне и ще имате успех в борбата срещу него.

Кокошият трън е много упорит, но вие може да бъдете по-упорити и от него. Само така ще се избавите от досадния проблем и дискомфорта, който причинява. Тези народни рецепти са лесни за изпълнение, в същото време ефективни. Възползвайте се и ще видите ефекта много скоро.

Как да разпознаем и излекуваме кокоши трън?

По своята същност кокошият трън е вирусна брадавица, която обаче няма нищо общо нито с кокошки, нито с пилета. Вирусът, виновен за появ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво е истинското име на Марк Твен
Какво е истинското име на Марк Твен

Марк Твен е едно от най-разпознаваемите и обичани имена в света на литературата. Със своите класически произведения като "Приключенията на Том...