Израел взе на мушка кльощавите манекенки

30483
Израел взе на мушка кльощавите манекенки

Ултраслабите модели стават част от историята, след като в Израел влезе в сила закон, забраняващ появата на ултракльощави манекенки на модния подиум, съобщи БГНЕС.

Само манекенки с индекс на телесната маса над 18,5, какъвто притежава най-известният израелски модел Бар Рафаели, ще могат да работят в Израел. Законът, приет от Кнесета (парламента) през март миналата година, изисква моделите да представят медицински картон, който показва, че са поддържали здравословна телесна маса три месеца преди дадена фотосесия или ревю.

Бар Рафаели е пристрастена към спорта

Израелският модел Бар Рафаели е пристрастена към упражненията и спорта, тъй като това я кара да се чувства зашеметяващо добре. Красави...

Той забранява също така използването на манекенки с по-ниско от нормалното тегло, което означава, че в рекламите телата на моделите не могат да бъдат правени да изглеждат по-слаби, отколкото са в действителност.

Модни марки, които дигитално променят снимки, за да скрият нежелани килограми от тялото на манекенките, ще трябва ясно да обозначат, че снимките са били манипулирани. Законът цели да обезкуражи идеализирането на прекомерно слабите тела след нарастването на броя на хората с хранителни проблеми в израелското общество, особено сред младите момичета.

Доклад, внесен в Кнесета през 2002 г., показва, че 5% от младите израелци страдат от хранителни проблеми. От тях 90% са момичета на възраст между 12 и 20 години. Сега моделите ще трябва да представят медицински картон, преди да получат разрешение да работят в страната, но законът може да не засегне много хора, защото в Израел има само около 300 работещи манекени.

Редактор: Надежда Иванова

Проститутките на Чолов обслужвали холивудски звезди

Манекенки от скандалната модна агенция FH1 са забавлявали със секс услуги  холивудските звезди при престоя им в България. Това зая...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com