Ябълки - източник на витамини по време на бременност

7594
Ябълки - източник на витамини по време на бременност
Снимка: Pexels

Ябълката е уникален и много полезен плод. Много хора я обожават заради самия ѝ вкус, а други - заради ползите, които доставя на тялото.

Ябълковото пюре е едно от първите, които се дават на новородено бебе под формата на захранка. Това означава, че съдържа голямо количество полезни вещества. Последните са необходими за правилното функциониране на организма, както при възрастен, така и за малко дете (дори на няколко месеца).

По време на бременност бъдещата майка, трябва да се грижи за здравето на нероденото бебе. Жената трябва да премине към здравословен начин на живот, отказвайки се от лошите навици и нездравословна храна. В резултат на това различните плодове и зеленчуци заменят любимите сладкиши. И, разбира се, на първо място, това са обикновени, близки и познати ябълки от ранно детство. Но каква е ползата от ябълките по време на раждане? Разрешено ли е да се консумират в големи количества? Вижте сега:

Ето кой плод поддържат нивата на хостелерола под контрол

Ползата от консумацията на плодове е позната на всички. Сред тях има плод, достъпен за всеки бюджет, чието присъствие на трапезата ежед...

Ползите от ябълките

Отдавна е установено, че по време на бременност жената трябва да консумира голямо количество витамини и микроелементи. Тези витамини, тялото трупа на склад, за да се приемат от плода при необходимост. Следователно липсата на витамини и микроелементи трябва редовно да се попълва, за да не се провокират негативни промени в тялото на майката и в тялото на бъдещото дете.

Много експерти твърдят, че най-добрите хранителни вещества са от продуктите на родната територия. Ето, защо и ябълките е желателно да са от България, а не внос на цитруси от далечни държави. Нашенските плодове ще са значително по-здравословни от, например чуждите плодове.

И, така в зелените ябълки съдържанието на витамин С по никакъв начин не е по-ниско от това в цитрусовите плодове. Друго голямо предимство на нашенските ябълки е това, че към тях е много по-малък е шансът да се развие алергия, отколкото към чуждестранните продукти.

В допълнение към аскорбиновата киселина, която укрепва имунитета на бременната жена, ябълките съдържат желязо. Последното е необходимо за поддържане на нормални нива на важен желязо съдържащ протеин (хемоглобин) в кръвта.

8 причини да ядете по една ябълка на ден

Ябълките притежават изключително много ползи за човешкото здраве, както и за имунитета ни дългосрочно във времето. Нека още веднъж си п...

Ако индексът на хемоглобина падне до критични стойности, тогава бебето страда от кислороден глад, което може да повлияе негативно на развитието на детето. Постоянното консумиране на ябълки в малко количество ще направи възможно да се избегне това усложнение.

Наред с това е доказано, че добавянето на зелени ябълки към диетата на бъдещата майка значително намалява вероятността, детето да развие бронхиална астма.

Лекарите препоръчват още при оток и подуване, в края на бременността да се вземат повече плодове, тъй като те утоляват много добре жаждата.

Възможни негативни ефекти на ябълките по време на бременност

Ябълките се считат за почти безвредна храна, но не е точно така, по време на бременност. Към червените сортове ябълки, трябва да се подход с внимание, т. к. които могат да причинят алергична реакция при майката или в бъдеще такава реакция може да се появи при нероденото дете.

20 "НЕ" за периода на бременност

Бременността е един от най-прекрасните периоди в живота на жената. Това е времето, когато толкова искате да намерите хармония с външния...

Жените с висока киселинност също трябва да използват киселите сортове ябълки с повишено внимание. Те допълнително могат да причинят дразнене на лигавицата на стомашно-чревния тракт.

Ябълките съдържат много глюкоза, която може да се превърне в мастни натрупвания и отстрани. Въпреки диетичното естество на този продукт, не е нужно да преяждате, за да не се сблъскате с проблема с наднорменото тегло, след раждането.

Ябълките са хранилище на витамини и минерали

Използването им по време на бременност е задължително! Разбира се, по-добре е да избирате и купувате ябълки само домашни и естествени. Може да не изглеждат толкова привлекателно като ябълката от рафтовете на супермаркетите, но ще знаете със сигурност, че не съдържа химикали и токсини. И не забравяйте за броя на ябълките, изядени на ден - не повече от 2-4 броя. Тази цифра ще е повече от достатъчна!

Грижете се за себе си и бъдете здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com