Жените да внимават с ТЕЗИ хормони, защото ги състаряват без време

7112
Жените да внимават с ТЕЗИ хормони, защото ги състаряват без време
Снимка: iStock

По изследвания и мнение на учените тялото ни синтезира около 100 хормона и 6 от тях повлияват на външния вид при жените. Те имат функции за еластичността на кожата, за поддържане на млад вид и дори за доброто настроение. Често се случва обаче да настъпи някакъв дисбаланс или понижаване нивата на някои хормони, като това се отразява и на външния ни вид. Тук ще ви зарадваме обаче, като ви споделим, че има възможност това да бъде предотвратено. Ето кои са тези хормони и как можем да възстановим нивата им.

Естроген

Новооткрит хормон може да е критично важен двигател на диабета от тип 1 и 2

Открит наскоро хормон под названието Fabkin помага за регулиране на метаболизма и играе важна роля в развитието на диабет от 1 и 2 ти...

Естрогенът е важен за производството на колаген и еластин и когато е в ниски нива кожата ни увисва, отпускат се гърдите и т.н. Можем да повишим нивата му чрез соеви продукти, кафяв ориз, ленено семе, плодове и зеленчуци и намаляване консумацията на месо. От козметиката може да потърсите кремове с фитоестрогени в състава, както и серуми със сладък корен. Риган, червена детелина и цимицифуга от хранителните добавки също съдържат фитоестрогени.

Соматотропин

Или по-известен като хормон на растежа. При ниските му нива мускулната ни маса се понижава, а мазнините и бръчките се увеличават. Например известните личности често прибягват до инжектиране хормон на растежа. Това обаче си има и своите последици - главоболие, подуване, растеж на костите и органите и др. По естествен начин може да го възобновите чрез спортуване, сауна или контрастен душ, както и чрез спортни добавки - гама-аминомаслена киселина.

Дехидроепиандростерон (ДХЕА)

Това е хормон с анти-ейдж и релаксиращ ефект. Обаче тялото ни го произвежда само до 30-годишна възраст, след което нивата му се понижават, кожата губи еластичността си, а кръвоносните съдове отслабват. За да поддържате нивата му си набавяйте нужните здравословни мазнини и протеини.

Това са най-полезните напитки за ЖЕНИ

Жените често страдат от хормонален дисбаланс. Склонни са да приемат всякакви медикаменти, само и само да се справят с това и да могат о...

Мелатонин

Мелатонинът е най-често свързван със съня и почивката. Ако не си набавяме достатъчно сън, процесите нямат нужното време да се осъществят и това води до преждевременното ни старее. Липсата на този хормон води до образуване на бръчки, косопад, пигментации и др. Мелатонин може да си набавите чрез консумацията на банани, домати, ориз и царевица както и под формата на хранителни добавки. Стопирайте вредните си навици.

Кортизол

Ако имаме твърде високи нива на кортизол в организма, тялото ни започва да старее преждевременно. При всеки човек това се проявява различно. Кортизолът разгражда колагеновите влакна и отпуска кожата. За да намалим нивата му трябва да приемаме достатъчно вода дневно, да практикуваме музикотерапия и медитация, както и може да приемаме добавки с розов корен.

Инсулин

Учени: Антибиотиците са най-опасни за жените над 50 години

За съжаление голяма част от хората приемат антибиотици, а понякога и без лекарско наблюдение. Но освен с развитието на резистентност уп...

Инсулинът е известен на всички ни хормон, който може да увеличи нивата на глюкоза в кръвта. Завишат ли се нивата му, се задействат и процесите на стареене. Тук е задължителна консултацията със специалист. От козметиката може да включите ретинол или ретиноиди в рутината си, както и витамин С, Е и зелен чай. Слънцезащитните продукти са задължителни целогодишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com