Жените началници са по-успешни от мъжете

29425
Жените началници са по-успешни от мъжете
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Жените, за разлика от мъжете, не страдат от болни амбици да създават бизнес империи и поради тази причина носят повече дивиденти на притежатели на акции в техните компании. Това установило канадско проучване, цитирано от в. "Дейли телеграф".

Когато в директорските бордове на корпорациите има повече дами, разходите за луксозни имиджови придобивки значително намаляват, което увеличава приходите на акционерите. Подобни компании по-рядко се впускат в рискови сливания и закупуването на сродни бизнес формирования.

От 2007 година насам няма отхвърлена молба на българи за работа във Великобритания

Нито една молба от британски работодатели за наемане на работа на български имигранти не е била отхвърлена от 2007 г. насам, заяви бъ...

Според проучването проведено сред 1500 големи американски корпорации в продължение на 12-годишен период, дамите на управленски постове по-далновидно предвиждат печалбата от закупуването на друга фирма и точната цена, която трябва да бъде платена за нея.

Професорът по финанси Кай Ли от университета в Британска Колумбия твърди, че жените в бордовете тушират мачо тенденцията на босовете от мъжки пол на всяка цена да изграждат империи, които често се оказват гиганти с глинени крака. "По принцип сливанията и трансакциите по придобиването на други компании рядко водят до увеличаването на дивидентите на притежателите на акции, коментира професор Ли. Така че присъствието на жените в директорските бордове стопира подобни забежки и това се отразява благоприятно върху притежателите на акции."

Резултатите от проучването подсказват, че големият бизнес има сметка от включването на повече жени в директорските бордове, пише вестникът.

Източник: БТА

Работохолизмът е вреден и за кариерата

Работохолизмът е пагубен не само за здравето на служителите, но и за постиженията им в службата, установиха италиански учени, цитирани ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com