Жените откриха баланса между семейство и кариерата

4238
Жените откриха баланса между семейство и кариерата

Жените най-накрая са открили баланса между семейството и кариерата, показва изследване на центъра "Пю", цитирано от "Пайъниър нюз".

В наши дни образованите жени избират да имат големи семейства по-често, отколкото когато и да било в миналото, сочат резултатите от проучването. Анализът на Гретчен Ливингстън се фокусира върху жените с висока професионална квалификация, които по принцип се смята, че имат по-малко деца от средната дама. Трудността в балансирането на кариерата и личния живот е основната причина за това.

Какъв си според древен келтски хороскоп

Древните хороскопи имат своето различно значение и допълват нещата, които на практика не знаем за себе си. Мъдри и различни, те ни пока...

Оказва се обаче, че 60% от високообразованите жени, участвали в изследването, имат две или повече деца. Това е скок с 6% от 1994 г. насам. Според учените промяната вероятно се дължи на факта, че дамите и господата разпределят по-добре домашните задължения и отговорности. Така жените не се чувстват толкова стресирани от задълженията, които трябва да изпълняват както на работните си места, така и у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com