Жените преживяват развода по-лесно

8915
Жените преживяват развода по-лесно

Много жени мечтаят за щастливо семейство, но част от браковете рано или късно отиват към своя край. Въпреки това, учените успокоили представителките на пола с новото си изследване, според което те преживяват раздялата по-лесно от мъжете.

Проучването показва, че жените са много по-доволни от живота си пет години след края на брака им, за разлика от срещуположния пол. Техните бивши съпрузи споделят, че чувството след раздялата може да се нарече по-скоро "облекчение", отколкото "щастие", пише БГНЕС.

73-годишната Тина Търнър се жени с будистка церемония в Швейцария

Легендарната Тина Търнър планира да се омъжи за дългогодишния си приятел следващата седмица. Това е слух, който се върти из всички свет...

Според специалистите причината се крие в начина, по който двата пола се адаптират към големите промени в живота си. Професор Янис Георгелис, директор на Центъра за изследвания в областта на заетостта към бизнес училище в Кингстън, обясни, че констатациите са доказани с практиката. Въпреки това, финансовите последици за нежния пол са по-осезаеми.

Резултатите показват, че жените се чувстват много по-освободени след края на нещастен брак. В изследването участват 10 000 души от Великобритания на възраст между 16 и 60 години, които били помолени да оценят степента на удовлетвореност от живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com