Животните, които убиват най-много хора

49430
Животните, които убиват най-много хора

Оказва се, че някои от онези странни фобии, които хората имат, всъщност не са толкова откачени. Еквинофобията (страх от коне) вероятно е спасила поне няколко човешки живота. Вярно, погледнато по-мащабно, конете са най-малкият проблем, особено сравнени с първите три в този списък.

19. Леопардите

Макар да няма официална статистика за нападенията на леопарди, в Индия те са доста чести. Понякога за една година тези котки убиват по 15 човека.

18. Конете

Жалко е да видим тези прекрасни животни тук, още повече понеже те не убиват нарочно. Поради навика на някои хора да ги яздят обаче, особено в родеота, десетки души биват убити от тях всяка година.

17. Кравите

Как точно кравите убиват хора? Много лесно – с един здрав ритник в главата. Обикновено те са доста спокойни животни, но всяка година убиват повече от 20 души само в САЩ.

16. Мравките

По света има много видове мравки и всички те общо убиват повече от 30 човека годишно. Огнените мравки могат да са доста смъртоносни понякога.

15. Пчелите

Повече от 50 души загиват годишно след ужилване от пчела. Вярно, това обикновено са алергични към отровата им хора, но все пак не са малко.

14. Лъвове

Според последните данни лъвовете убиват около 70 човека годишно. Не, че им изглеждаме толкова вкусни, просто са царете на джунглата и могат да си правят каквото поискат.

13. Медузите

Познайте какво! Във водата трябва да се пазите не от акули, а от медузи. Едно ужилване може да се окаже смъртоносно и медузите убиват 15 пъти повече хора отколкото акулите.

12. Тигрите

Лъвът може да е царят на джунглата, но тигърът е царят на убиването. Годишно убиват около 100 човека, като можем да се обзаложим, че в повечето случаи хората ги провокират.

11. Елените

Не, елените не пробождат хора с рогата си (макар да могат). Около 120 човека загиват всяка година при автомобилни катастрофи, причинени от елени.

10. Домашните кучета

5 звука, които днешните деца не са чували

Кой би предположил колко от всекидневните шумове на близкото минало ще изчезнат като пощенските гълъби?  Предлагаме ви списък с 5...

Кучетата са страхотни, но трябва да признаем: когато имат лоши стопани, могат да нападат и убиват. Близо 190 души годишно изпитват тази реалност.

9. Кафърският бивол

Това 1.5-тонно животно с остри рога е способно на огромни разрушения. Не само е много агресивно, но и когато усети, че е в опасност, всъщност се втурва да напада. Около 200 човека годишно биват убити от кафърски биволи.

8. Слоновете

Ето защо не трябва да оставяте бутилка с вода в колата през лятото

Оставянето на пластмасови бутилки с вода под палещите лъчи на слънцето през лятото може да бъде опасно. Нагрятата пластмаса отделя вред...

Висок 4м и тежащ 7 тона, слонът съвсем очаквано е в този списък. Около 500 души годишно загиват, обикновено стъпкани от този величествен звяр.

7. Крокодилите

Може би ще се изненадате, че крокодилите не са на първо място, след като убиват между 1500 и 2000 души всяка година.

6. Хипопотамите

Истината за Хипократовата клетва - какво всъщност означава тя?

Митът „Хипократова клетва“ е един от най-разпространените в публичното пространство. Смята се, че положилите тази клетва тр...

Не по-малка изненада е, че хипопотамът е смятан за най-опасното животно в Африка. Може да изглежда много очарователно, но когато бъде провокиран, той ще ви размаже. Около 3000 души биват убити от хипопотами всяка година.

5. Скорпионите

Има повече от 1500 вида скорпиони, но само около 25 са отровни. Само че тези 25 са истински машини за убиване, както си личи от 5000-те смъртни случая годишно.

4. Змиите

Защо в Китай има само една часова зона?

Китай е огромна държава, третата най-голяма в света, но въпреки това има само една часова зона - Стандартно китайско време (CST). В мин...

Разбираемо е защо почти всеки се страхува от змиите. Така и трябва. Те убиват повече от 50 000 души по света всяка година.

3. Мухите цеце

Преминаваме към масовите убийци. Мухата цеце разпространява африканската сънна болест, която засяга около 500 000 души, а от тях 80% умират.

2. Комарите

50 неща, които да направиш това лято

Има нещо в лятото, което просто прави живота по-прекрасен, нали? Е, слънчевите дни, топлия бриз и прохладните нощи са почти тук и е вре...

Досадното жужене до ухото е най-малкият проблем с комарите. Те са доста смъртоносни, защото пренасят болести като маларията. Поне 1 000 000 души годишно умират от малария. Но какво може да е по-смъртоносно от това?

1. Човекът

Няма по-добър убиец от човекът. Доказваме го ежедневно още откакто сме се появили на този свят.

източник: Iskamdaznam.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com