Кажи сбогом на бръчките около очите

2342
Кажи сбогом на бръчките около очите
Снимка: iStock/Guliver

Бръчките около очите са едни от първите, които се появяват, и издават истинската ни възраст. Някои жени приемат факта, че остаряват и появата на бръчки е един естествен и неизменен процес. Други обаче са ужасени от факта, че вече не изглеждат така, както на 20 години. Кожата им е по-суха и отпусната и справят с това, като прахосват много пари за скъпа козметика. Има и такива, които взимат кардинално решение, и с появата на бръчките стават редовни пациенти на пластичните хирурзи.

Какво провокира появата на бръчките около очите?

Причината за това е съвкупност от много фактори. Първият е, че в тази зона на лицето няма мускули и мастни жлези, които да поддържат и подхранват кожата. Тя е много по-тънка, суха и нежна. Подложена е на постоянно натоварване, защото ние се смеем, правим различни мимики и гримаси и мигаме. Трябва да вземем необходимите мерки, за да предотвратим или поне да отложим във времето появата на бръчките в тази зона. Какво може да направим?

Най-важното нещо е хидратацията, като за това първият ни съюзник е водата, която трябва да пием в количества, поне 1.5-2 литра на ден. Друг наш помощник са кремовете за интензивна хидратация, които съдържат необходимите за тази цел елементи.

Какво трябва да съдържа кремът за бръчки

Друг много важен момент е внимателното премахване на грима с правилно подбраните продукти, без натиск и без опъване на кожата около очите. Трябва да обърнете внимание и на грима, който ползвате. Трябва да знаете, че всички те - сенките, спиралата, очната линия, моливът за очи и вежди, изсушават кожата.

Друг виновник за това е слънцето. Под негово влияние се появяват по-голямата част от бръчките по лицето ни. Но как и каква козметика против бръчки да изберете?

Както през лятото, така и през зимата, трябва да ползвате крем за лице с SPF фактор за защита от вредните УВ лъчи. Полезните и ефикасни кремове, съдържат ретинол и пентапептиди, които стимулират синтеза на колаген в кожата.  Трябва да внимавате с продукти, които съдържат алфа-хидрокси киселини, защото тяхното действие е да засилват действието на УВ лъчите, а така се уврежда епидермисът. Друг вреден продукт е третиноина, който е много силен и може да доведе до изменение в структурата на кожата.

И накрая ви предлагаме една маска, която можете да си направите много лесно у дома. Тя ще ви помогне да премахнете бръчките. Съдържа лимонов сок, мед, козметична глина и обезмалена сметана в равни количества. Сместа се нанася на лицето, оставя се да подейства 15-20 минути и след това се отмива първо с топла и после с хладка вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога един мъж бяга надалеч от жената - дори и да я харесва

От коя планина извира река Тополница?

Венера в Близнаци до 17 юни – Ето какво носи на всяка зодия

3 груби грешки, които всеки допуска с водката

Защо червената роза се е превърнала в символ на любов?

Детокс диета: всичко, което трябва да знаете за смутитата, за да отслабнете

4 грешни факта за брашното, които сте мислили за верни

Как да се справим с бързото омазняване на косата?

Имате ли бенка на лицето? Ето какво означава това!

Колко са женските манастири в България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com