Как чушките ще ви помогнат в борбата с бръчките?

3413
Как чушките ще ви помогнат в борбата с бръчките?
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да изглеждате млади за дълго време, трябва да знаете полезните домашни средства против бръчки. Това включва преди всичко здравословен начин на живот. А това означава да се храним здравословно и да прекарваме време на чист въздух. Пиенето на много вода и редовните грижи за кожата ви също помагат. А за оптимално изглаждане на бръчките използвайте следните чудодейни лекове:

1) Витамин А - естествено против стареене

Витамин А подпомага образуването и растежа на нови кожни клетки. Освен това засилва натрупването на колаген в съединителната тъкан. А отслабената съединителна тъкан причинява дълбоки бръчки. Съответно витамин А е много подходящ за ефективно лечение на бръчки. Още при образуването на първите бръчки можете да използвате кремове или серуми с витамин А, наричан още ретинол, против стареене на кожата и по този начин да се борите с бръчките.

Отървете се от ТЕЗИ навици, защото ви образуват БРЪЧКИ

2) Антиоксиданти за красива и гладка кожа

Антиоксидантите или се произвеждат в тялото, или се приемат с храната. След това те защитават тялото от свободните радикали, които причиняват оксидативен стрес, когато се появят в излишък. А твърде много оксидативен стрес може да доведе до заболяване и бързо стареене на кожата. За да изгладите ефективно бръчките, трябва да ядете повече храни на растителна основа. Те включват плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти, бобови растения и ядки. Защото съдържат много антиоксиданти. Моля, обърнете внимание и на съветите за получаване на витамини по време на подготовката.

3) Омега мастни киселини против бръчки

Има различни омега мастни киселини. Омега-3 мастните киселини и омега-6 мастните киселини са особено важни за кожата. Тъй като осигуряват съставки, които подпомагат структурата на кожата. Те също така помагат в борбата с кожни проблеми като акне. В резултат на това можете да се възползвате от положителните ефекти на мастните киселини, като ги нанесете директно върху кожата или като ги погълнете.

Навици, които неусетно образуват бръчки

4) Третиране на бръчки с хиалуронова киселина

Тъй като хиалуроновата киселина се счита за чудодейно лекарство за бръчки, трябва да помислите за лечение на бръчки с хиалуронова киселина. Разбира се, само ако природните средства не работят. Хиалуронът се среща естествено в нашето тяло и осигурява стегната и еластична кожа. Въпреки това с напредване на възрастта има намаляване. В резултат на това се появяват бръчки. След това можете да инжектирате хиалуронова киселина. Или се погрижете за кожата си с хиалуронов крем или серум.

5) Колагенът като естествен агент против стареене

Колагенът е структурен протеин. Нашата съединителна тъкан се състои от колагенова рамка, която дава сила на тялото. В резултат на това здравата колагенова рамка осигурява гладка кожа. Тъй като витамин С насърчава образуването на колаген, трябва да консумирате повече от него с храната. Червени чушки, броколи, брюкселско зеле, шипки или касис са добри източници на витамин С и естествен начин против стареене. Обърнете внимание и на ценните домашни средства за целулит. Можете да използвате и богати на витамини кремове, но първо внимателно тествайте дали кожата ви ги понася.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо трябва да слагате лъжица захар в задния си двор

Винаги ще сте бедни, ако не започнете да прилагате тези 7 правила на богатите

Кога е най-подходящото време за хващане на тен и как да не изгорим?

Свежест по рафтовете: как трябва да се съхраняват храните в хладилника

6 опасни процедури за красота в салона

8 неща в дома ви, които ще ви накарат да остареете преждевременно

Как се пише: улучвам или олучвам

7 енергийно „мръсни“ вещи, които е забранено да се държат на работното място

Фотостареене на кожата: Всичко, което трябва да знаете за него

Тази котка се смята за най-опасната в света – с този звук тя плаши всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тиквички - как влияят на  холестерола
Тиквички - как влияят на холестерола

Тиквичките предлагат много хранителни ползи за тялото ни. Една порция нарязани тиквички (една чаша) съдържа 21 калории, 1,5 грама протеин, по-малко...