Как да чистим с ВОДКА: 7 полезни съвета, как да я използвате

3032
Как да чистим с ВОДКА: 7 полезни съвета, как да я използвате
Снимка: iStock/Guliver

Водката може да се използва като домакински препарат. Тъй като алкохолът естествено убива микробите, след нея всичко е лъскаво, чисто и свежо.

1. Може да се използва като дезодорант

Топ приложения на водката, за които дори не подозирате

Оказва се, че водката може да бъде пръв помощник на всяка домакиня в ежедневните домакински дейности. Със сигурност дори не предполага...

Водката може да се използва за създаване на ароматен спрей за тъкани, килими, дрехи и спално бельо. В бутилка със спрей разредете 50-60 г водка за всяка чаша вода. Добавете няколко капки етерично масло като мента, портокал или лавандула, за да придадете на спрея лек, освежаващ аромат. Напръскайте получения разтвор върху кърпа и го оставете да изсъхне напълно.

2. Отстраняване на миризма на мухъл

Можете да се отървете от миризмата на мухъл с водка. Ако дрехите ви са били мокри твърде дълго или намерите стари дрехи и спално бельо в мазето си, премахнете тази влажна миризма, като добавите само 1⁄2 чаша водка към прането си. Водката дава допълнителна сила с перилния препарат и премахва миризмите. Опитайте това, за да премахнете силните миризми от тъканта, като миризми от домашни любимци. Ще се изненадате колко мощна може да бъде водката.

3. Неръждаеми и лъскави прибори

Почти всяка повърхност може да се почисти с водка. Неръждаема стомана, хром, злато и сребро могат да се почистят с водка, така че тези повърхности да възстановят оригиналния си блясък. Използвайте водката като почистващ препарат за бижута, като нанесете малко количество върху мека четка за зъби и след това леко изчеткате бижутата. Можете дори да оставите бижу в малка купа или чаша водка за няколко минути преди почистване. Водката може да се използва и за избърсване на стоманени или хромирани повърхности до блясък. Не забравяйте да почистите скъпоценните камъни и лъскавите повърхности с мека кърпа преди почистване.

1 лъжица водка в тестото и печивата ще са много по-меки и трайни

Всяка една домакиня копнее за това да се представя по брилянтен начин в кухнята. Не винаги обаче целта й е изпълнена и вината най-често...

4. Отстраняване на петна

За силни петна нанесете водка директно като всеки друг препарат за отстраняване на петна. Алкохолът помага за премахване на петната от дрехите. Дори много твърди петна от грим, мастило и вино могат да бъдат премахнати с водка и да се избършат с памучна кърпа, вместо да се търкат.

5. Препарат за почистване на стъкла и огледала

За прозорци и огледала използвайте водка в бутилка със спрей и избършете повърхността с чисти хартиени кърпи. Разредете водката с няколко грама вода, когато почиствате горещи повърхности или в горещ ден, за да не се изпари твърде бързо.

6. Лепкави отпечатъци

Няма да повярвате, че ВОДКАТА може да се ползва и за това

Водката е сред най-популярните спиртни питиета по целия свят. Тя няма цвят и нейният мирис е строго специфичен и трудно можете да го сб...

Ако етикетът се отстранява трудно от нов продукт или остават лепкави следи от стикера, водката ще помогне за премахване на този проблем. За да премахнете лепкавостта, избършете повърхността с малко водка. Етикетът може да се отстрани с памучна кърпа или с пръст, като се добави водка, ако е необходимо.

7.Отстранете мухъла

Можете да се отървете от мухъл и сапун, като напръскате водка директно върху засегнатата повърхност и я оставите за 10-20 минути. След изтичане на времето почистете със сапунена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com