Как да действаме, ако попаднем на мъртво течение

58012
Как да действаме, ако попаднем на мъртво течение

Морето е опасно и никога не бива да го подценяваме. Историята познава много случаи, в които и най-опитните плувци не са успявали да се спасят от опасността, която морето крие.

Какво представлява мъртвото вълнение?

Мъртвото вълнение отне живота на трима туристи в Бургаско

Мъртвото вълнение е отнело живота на трима туристи, съобщават от полицията. На 8 август около 12.00 ч. в Районно управление - Несебър ...

Мъртвите течения се образуват близо до брега и това е основната причина да взимат толкова жертви. Те са много силни и могат да ви завлекат навътре в морето, дори ако водата ви е над кръста или до гърдите. Възникват спонтанно и няма признаци на повърхността, по които може да се разбере.

Какво да правим, ако попаднем на мъртво вълнение?

Без значение дали сте силен или слаб плувец, много е важно да не се борите с течението, което не е добра идея. По-безопасно е да се отпуснете на повърхността на водата, тъй като в противен случай тялото застава перпендикулярно надолу и течението го носи по-бързо. Когато легнете на повърхността на водата, по-голямата сила на течението "минава" под вас.

Бурното море взе жертва в Обзор

Бурното море в Обзор взе жертва. Мъж на средна възраст се удави по-рано днес. Той е бил в неохраняема зона заедно с жена си и сина си, ...

Съвет: Излиза се встрани от течението, целта е невинаги да излезем на мястото, където сме влезли, важното е хората да излязат от това течение, за да могат да го преодолеят.Не изпадайте в паника, защото в такива случаи човек действа прибързано и не мисли логично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com