Как да имаме по-млади ръце

3985
Как да имаме по-млади ръце
Снимка: iStock

Обикновено се казва, че ръцете и косата са нашите експонати, защото могат да повлияят на възприятието ни при първата среща. Красиво изглеждаща кожа заедно с оформени, спретнати нокти без излишни кожички е нещо, което привлича специално внимание. Има много ефективни начини да постигнете ефекта на здрава кожа на ръцете с помощта на доказани домашни практики, без да се налага да харчите пари за ненужни процедури в салон за красота. Кои от тях дават най-добри резултати?

Подмладяване на ръцете чрез масаж

Защо ръцете ви изтръпват, докато спите

Когато спим спокойно през нощта, дълго време сме в една поза. В резултат на това ръката може да изтръпне. Но крампи и изтръпване се поя...

Нищо не оказва успокояващо действие върху напрегнатите мускули и отпуснатата кожа, както добре направеният масаж. Има положителен ефект върху подмладяването на ръцете. Масажирайте се, докато гледате любимия си филм. Направете го с малки, интензивни кръгови движения. Накрая можете да разклатите силно ръцете си и да ги разтриете една в друга. Масажът има много положителен ефект върху кръвоснабдяването на тъканите, така че си струва да включите тази практика в ежедневните си задължения.

Подмладяване на ръцете чрез пилинг и професионални маски

Въпреки че тези две процедури са свързани основно с грижа за лицето, те също са доказан и сравнително лесен начин да подмладите ръцете си. В този случай най-препоръчителните пилинги с ексфолиращи частици ще помогнат за по-бързото премахване на мъртвата кожа. Това трябва да подобри външния вид и състоянието на кожата, а пилингите, извършвани редовно за дълъг период от време, могат да дадат забележими резултати. От друга страна, серумът се препоръчва за кожичките.

Подмладяването на ръцете в по-дълбоките слоеве на кожата обаче е много по-дълъг процес. В този случай трябва да бъдете търпеливи и да се настроите за системни ежедневни дейности. Такава идея е редовно да правите ежедневни маски, като няколко пъти овлажнявате ръцете с регенериращ крем. Вкъщи обаче можете да приготвите различна смес, която е също толкова ефективна. Достатъчно е да смесите няколко съставки: захар, 2 супени лъжици кокосово масло и евентуално още малко изцеден лимонов сок. Разбъркваме и е готово! След това извършваме нормален пилинг, като правим различни кръгови и вертикални движения в различни посоки.

6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем

Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здра...

Как да се грижим за външния вид на млади и красиви ръце

Красивият, сияен вид на нашата кожа, включително ръцете, е силно повлиян не само от процедурите или продуктите, използвани отвън. Също толкова важно е да се поддържа здравословна и правилно балансирана диета. Тя ще осигури на тялото всички необходими микро- и макроелементи, хранителни вещества и витамини. Ето защо е добър навик да включвате пресни зеленчуци и плодове в ежедневните си ястия. Хидратацията също е важна. Пиенето на правилното количество вода през деня прави кожата по-еластична. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com