Как да изберем основа за грим

10779
Как да изберем основа за грим
Снимка: Pixabay.com

Добрият грим, съобразен с цялостното излъчване, типа на кожата, цвета на коса и нюанса на тена, положен правилно и професионално, може да промени дамата до неузнаваемост. За специални събития ви препоръчваме да се доверите на специалист, а в ежедневието – да следвате препоръките на експертите, за да се радвате на добър външен вид. Гримьорите препоръчват използване на основа за грим върху дневния крем, която много често дамите изпускат.

Защо е необходима основата за грим?

Основата за грим подготвя кожата за нанасяне на самия грим – изравнява тена, прикрива несъвършенства, пори, бръчки, озарява, матира – според предназначението ѝ. Тя прави грима по-траен, по-добре и по-професионално изглеждащ, по-лесен за нанасяне. Съвършената кожа може да мине без основа за грим, но малко жени я притежават. Повечето ще постигнат по-добри резултати, ако посегнат към нея и я превърнат в рутинна стъпка от сутрешния си тоалет и грим.

Ето защо не трябва да се гримирате всеки ден

Може би следните факти ще променят начина ви на мислене за грима и ще ви помогнат да погледнете идеята за естествената красота по разли...

Как да изберем основата за грим?

Изборът трябва да се предопределя от типа кожа и търсения ефект. При мазна кожа основата, която матира, не само се бори с неестетичното лъщене, но и помага гримът да се задържи на мястото му – върху лицето. При повехнала кожа или с фини линии озаряващата основа прави чудеса с лицето, подмладява и превръща кожата в сияйно платно. При суха кожа основата хидратира, подхранва и не допуска белене и лющене, което би направило фон дьо тенът крайно неестетичен.

Видове основи за грим

  • Минимизираща порите

Тази база е предназначена за кожа с широки пори, която не е желателно да гримирате, преди да сте нанесли основа. Мазилата и пигментите, пудрата и ружът попадат в широките пори, правят ги видими и изглеждащи мръсни. Основата свива и заличава порите, правейки кожата идеално гладка и готова за грим. Продуктите, свиващи порите, съдържат обикновено силикон, който придава на кожата копринен вид. Ако кожата ви е мазна и склонна към акне, избягвайте основите със силикон.

  • Заличаване на спукани капиляри, пъпчици

Топ 5 аварийни козметични трика, които трябва да опитате възможно най –скоро

Събуждате се сутрин и на челото ви има огромна пъпка! Аварийните трикове за красота могат да ви помогнат да излекувате тези нежелани и ...

При този вид проблемна кожа изберете зелена основа за грим. Цветът ѝ ще неутрализира червените петна, които са следствие от акне, розацея, спукани капиляри. Нанасяйте внимателно, за да не се превърнете в подобие на Шрек вместо в красавица.

  • Заличаване на вени и тъмни кръгове под очите

Синьо-лилавите петна по кожата – тъмни кръгове, вени и други ще прикриете с жълтеникава на цвят основа. Гримьорите обичат да използват и розова основа, която придава неочаквана свежест и румен вид на сивката кожа с повехнал тен.

  • Матираща

Основата, която отнема от излишната мазнина, потиска действието на мастните жлези и се бори с лъщенето, е матиращата. Тя пречи на прекомерното омазняване, което не само придава нечист вид на кожата, но и разваля грима. Матиращата основа, нанесена върху мазна кожа, увеличава дълготрайността на грима и се грижи за лицето, предпазвайки кожата и от поява на пъпки и кожни раздразнения.

  • Сияен ефект

Ако кожата е повехнала, старееща, суха, груба, изберете хидратираща основа за сияен ефект. Сухата кожа има лошия навик да се бели, люпи, с което гримът е нетраен и изглежда катастрофално. Нанасянето на основа не само спасява грима, но и подобрява състоянието на кожата, чувството за опънатост, разкрасява я и я озарява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com