Как да изберем точния аромат за всяка стая

3919
Как да изберем точния аромат за всяка стая
Снимка: iStock/Guliver

Вдъхването чар на вашия дом не се опира само до вашите аксесоари и мебели. Ароматът е често забравян елемент, който може да окаже голямо влияние върху атмосферата на вашето жилище. Той добавя дълбочина към пространството, създавайки мултисензорно изживяване, което издига характера на вашия дом. Включването на специален аромат за всяка стая може да подобри нейната функционалност и ви позволява да придадете на всяко пространство отделна индивидуалност.

1.  За вашия хол...

Играйте според настроението

Вашият хол служи като най-динамичното пространство във вашия дом, равни части за забавление и за отдих. Ароматът, който избирате в това пространство, служи като основа за допълване (дори за подобряване) на дейностите, които се извършват в хола. Кремообразен, чувствен цветен аромат е универсалния аромат, който ще стопли пространството ви и е подходящ за ежедневна употреба.

Опитайте: сандалово дърво, кедър, лилия, лавандула, смокиня, маракуя

2. За вашата трапезария...

Не се състезавайте с храната

Домашни ароматизатори с есенно ухание!

Есенните аромати обгръщат нас и семействата ни в духа на сезона и мнозина биха казали, че това е най-ухаещият сезон. Имайки това предви...

От прясна храна до лъхащи миризми на готвене, местата за хранене вече изобилстват с множество аромати. Освен това, научните изследователи са съгласни, че обонянието „играе доминираща роля при дегустацията на храната“, което означава, че изборът на правилния аромат също е наложителен, за да се насладите на храната си. Съответно, избягвайте флорални аромати във вашата трапезария, тъй като миризмата ще пречи на храната, която сервирате. Тревисти аромати, базирани на цитрусови плодове. Изберете свещи от пчелен восък, тъй като те имат свойства за пречистване на въздуха, които неутрализират лошите миризми и излъчват лек аромат на мед, който не се конкурира с вашата храна.

Опитайте: Бергамот, круша, мащерка, грейпфрут, мед, розмарин

3. За вашата спалня...

Ботаническите продукти носят спокойствие

 Създаването на спокойно убежище, подходящо за релакс, е може би основната цел за пространство за сън. Ботаническите аромати са идеално легло за техните успокояващи аромати, които създават релаксираща атмосфера, в която да се отпуснете в края на деня. Допълнителното предимство е, че естествените ботанически аромати носят терапевтични свойства. Смята се, че евкалиптът и борът намаляват нивата на стрес, докато ароматите на ванилия спомагат за спокоен сън.

Най-подходящите аромати за вашия дом

Ароматът е нещо повече от моментна, приятна или лоша миризма на носа. Определя място и ни позволява да го запомним. Има причина, когато...

Опитайте: ванилия, евкалипт, бор, жасмин, иланг-иланг, лайка

4. За вашата баня...

Мислете свежо и чисто

Използването на правилния аромат във вашата баня може да помогне за превръщането на това пространство в луксозна спа дестинация. Използвайте аромати, които предизвикват чисто и свежо усещане. Нашият избор са ленени и океански аромати, които се чувстват свежи и проветриви. Тъй като баните обикновено имат по-тесни помещения, най-добре е да избягвате тежки миризми, които ще затрупат пространството. Краставицата е идеална за стаи с по-малки размери, тъй като кара хората да възприемат пространството като по  - голямо, отколкото е.

Опитайте: краставица, лен, океан, фрезия, мандарина, здравец

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com