Как да изградим желязна дисциплина, без да се лишаваме

4883
Как да изградим желязна дисциплина, без да се лишаваме
Снимка: iStock

Помислете си за богатия предприемач, за нацепения фитнес модел или за успелите крипто инвеститори. Всички те са продължавали напред, когато нещата са ставали трудни. Ето защо дисциплината е ключът към всичко, което искате да постигнете в живота. Но при повечето мъже реалността изглежда по различен начин. Пропуснати тренировки. Спане до късно. Отлагане на задачи. Ако това сте вие, причината не е в това, че "нямате нужните качества", а в това, че правите живота си много по-труден, отколкото трябва да бъде. Изграждането на дисциплина често означава болка и борба, но не трябва да ви прави нещастни. Ако го правите правилно, то дори ще ви хареса.

9 сигурни знака, че човекът пред вас е с много силен характер

ПРОМЕНЕТЕ ИДЕНТИЧНОСТТА СИ, ПРОМЕНЕТЕ ЖИВОТА СИ

Повечето мъже смятат, че дисциплината е свързана с търсене на болка и лишаване от любимите неща, но тя е много по-проста. Независимо дали ще кажете "не" на шоколада, ще откажете покана за парти или ще спрете да гледате филми - трябва да се откажете от малко удоволствие сега, за да се радвате на много щастие в бъдеще. Проблемът е, че повечето мъже се опитват прекалено много. Те искат да посещават фитнеса шест пъти седмично, да работят върху страничния си бизнес всеки ден с часове и да променят всичко наведнъж. Това е пътят към провала, претоварването и срама, но не и към дисциплината. Целта не е да станете дисциплинирани за една нощ. Тя е да промените самоличността си, докато вече не гледате на себе си като на човек, който опитва и се проваля, а като на човек, който прави това, което е казал, че ще направи. Докажете на себе си, че сте дисциплинирани, и ще бъдете. Изградете правилните навици, защото с всяко успешно повторение те доказват, че сте такъв човек. 

6 знака, които показват, че силния ви характер плаши хората около вас

ВСЕКИ ДЕН ИЗБИРАТЕ МЕЖДУ ДВЕ ВЪЗМОЖНОСТИ - ЗАТОВА ИЗБИРАЙТЕ МЪДРО

Удивително е колко много могат да постигнат човешкото тяло и ум, ако има убедителна причина. Ако искате да изградите дисциплина, уверете се, че знаете точно за какво я изграждате. Изборът между да отидете и да пропуснете тренировка е много повече от просто големия бицепс. Вие избирате дали да доживеете до дълбока старост, да играете с децата си, без да се задъхвате, и да се наслаждавате пълноценно на живота в здраво тяло или не. Същото важи и за напредъка в кариерата, за това да не пиете бира или да блокирате достъпа на браузъра си до забранени сайтова. За съжаление хората са добри в отричането на студените, твърди истини и в намирането на оправдания - "Едно питие няма да навреди", "Утре ще отида на фитнес", "Беше тежък ден, заслужавам малко почивка". Напомняйте си за своята визия и за бъдещето, което избирате, всеки ден. Ако сте решили да станете по-дисциплинирани, питайте се защо, отново и отново. Пред вас винаги ще има двата пътя, по които да поемете - този на мигновеното удовлетворение и този на отричането му, с придружаващите последствия. Щом го направите, ще осъзнаете какво бъдеще избирате, всеки ден.

Кои са зодиите с най-силен характер?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО ЗА ТРИ ДЕЛЕНИЯ

Разделете желаните от вас дейности на три части - добри, по-добри и страхотни. Изпълнението на едно упражнение е добро, половинчасовото натоварване с тежести е по-добро, а пълноценната тренировка е страхотна. Ето и важната част: Започнете с най-малкото разделение и го практикувайте, докато стане част от вас. След това преминете на следващото ниво и повторете цикъла без да отстъпвате назад. Прогресът е равен на щастие, така че не се лишавайте от това чувство. По-добре е да изградите дисциплината си бавно, отколкото да я загубите бързо.

ВИЕ СТЕ ПРОДУКТ НА СРЕДАТА СИ, НО СРЕДАТА ВИ Е ПРОДУКТ НА ВАШИТЕ ИЗБОРИ

Вие сте продукт не само на родителите си, но и на заобикалящата ви среда. Това ви влияе много повече, отколкото си мислите. Бъдете в среда с хора, които имат като вашите цели и мислене. Бъдете в среда с победители, за да бъдете победител.

Формата на очите говори много за мъжкия характер

НАКАРАЙТЕ СРЕДАТА СИ ДА РАБОТИ ЗА ВАС, ВМЕСТО СРЕЩУ ВАС.

Скрийте дистанционното на телевизора, насрочете изключването на Wi-Fi в определен час, за да не можете да скролвате до късно през нощта, задайте напомняния на телефона си за това, което сте казали, че ще направите, поставете алармата си далеч от леглото, така че да се налага да ставате, за да я изключите. Възможностите са безкрайни, но принципът е един и същ: направете така, че да е лесно да следвате ангажиментите си и да е трудно да ги нарушавате. Не се раждате с дисциплина, но можете да изберете да живеете с нея. Истинската дисциплина не се състои в това да се насилвате да правите това, което не ви харесва. Тя се състои в това да отлагате незабавното удовлетворение в полза на дългосрочната полза достатъчно често, докато това поведение се превърне в част от вашата идентичност и се разпространи в други области на живота ви. Това ще ви даде повече увереност, ще ви подтикне към постигане на целите ви и ще ви помогне да се гордеете със себе си, вместо да се изпълвате със съжаление.

5 стъпки към ефективното разпределяне на времето

НИКОЙ НЕ СЕ РАЖДА С ДИСЦИПЛИНА - НО МОЖЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА Я ИЗГРАЖДАТЕ ОЩЕ ДНЕС.

Осъзнайте последствията от изборите си, запишете какво искате от живота и редовно преразглеждайте тази визия. Измислете малките стъпки, които можете да предприемете, за да отложите незабавното си удовлетворение, преминавайки от добро към по-добро и към велико. Направете го по-лесно за себе си, като създадете среда, която да подкрепя усилията ви.Изграждането на дисциплина е трудното предизвикателство да овладеете собствените си желания. "Да победи човек себе си е първата и най-благородна от всички победи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

10 неща, които винаги забравяме преди почивка

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com