Как да използвате астрологията, за да тествате романтичната си съвместимост отвъд вашия зодиакален знак?

2537
Как да използвате астрологията, за да тествате романтичната си съвместимост отвъд вашия зодиакален знак?
Снимка: Pexels

Потърсете тези горещи точки между вашата рождена карта и тази на потенциален партньор.

Независимо дали току-що сте попаднали на някого или сте се срещали известно време, във всяка зараждаща се връзка идва момент, когато не можете да издържите повече и просто трябва... да попитате любовта си за времето им на раждане. От най-обикновените читатели на хороскопи до ветерани, които професионално четат диаграми, все повече и повече хора използват астрологията като инструмент за получаване на информация за съвместимостта.

Има само една популярна клопка: твърде често хората ще приемат, че могат да преценят съвместимостта само по слънчевите знаци. Въпреки че слънчевите знаци предлагат информация за представата за себе си и идентичността, те всъщност са само върхът на айсберга, когато става въпрос за разбиране на себе си. Ето защо е най-добре, ако можете да проверите и двете си натални, известни още като рождени, карти.

Ето основните правила на пътя, когато става въпрос за разшифроване дали наистина ще се сблъскате с някого романтично или не.

Помислете за планетите на любовта и секса

Когато погледнете диаграмата на потенциален партньор (която можете да изчислите в различни сайтове за безплатни рождени карти), ще искате да отбележите не само техния слънчев знак, но и техния:

Лунен знак

Луната е емоционалният компас във вашата карта, оформяйки чувството ви за безопасност и сигурност, ценности и интуиция. Когато изразявате как се чувствате в сърцата си, това идва от вашия лунен знак. Това е начинът, по който се подхранвате - и искате да бъдете подхранвани.

Знак Венера

Планетата на любовта, романтиката, парите, красотата и изкуството, наталната Венера на човека говори за начина, по който се отнасяте към другите и изразявате желания и страсти. Оцветява това, което цените и начина, по който се отнасяте и изпитвате удоволствие. Освен това влияе върху това как се социализирате и привличате хора.

Марс знак

Марс, планетата, която бърза, говори за това как предприемате действия, вашата енергия, сексуално изразяване и смелост. Освен това влияе върху начина, по който се борите и показвате гнева и страстта.

Бонус разположения

Изгряващ знак

Знакът, който се издигаше на източния хоризонт по време на вашето раждане, се счита за ваш изгряващ или асцендент. Той говори за образа, който проектирате в света, и предлага представа за вашите умения, таланти и стратегии, които може да приемете, за да си проправите път в живота.

Знак Юпитер

Въпреки че технически не е планета, традиционно свързвана с любовта и секса, Юпитер е планетата на експанзията и изобилието. Той говори за това как правите късмета си и изживявате богатство, така че често е астрологичен фактор за съвместимост за двойки, които просто се чувстват по-щастливи — или буквално изпитват повече късмет в живота — в резултат на това, че са заедно.

Кой изпитва трудности в любовта според китайската астрология?

Знак Сатурн

Сатурн е планетата на границите, ограниченията, упоритата работа и вашето натално разположение на Сатурн говори за уроците, които трябва да научите в този живот. Рядко се говори за това в този контекст, но е важно да вземете предвид, когато мислите за съвместимост в дългосрочна връзка. Като планета на ангажираността и структурата, тя осигурява онази твърдост, която ще ви е необходима, за да преживеете една годишнина след друга. (Един конкретен, звездно илюстриран пример: наталната Венера на J.Lo е в Близнаци на 19 градуса, докато Сатурн на Афлек е на 18 градуса на Близнаци. Този съвпад може да укрепи романтичната връзка и да я превърне в такава, обхващаща не само години, но и десетилетия.)

Помислете за връзките

След като сте определили признаците, че всяка от тези планети, играещи романтична власт, е в любовния ви интерес, може също да ви помогне да проверите градусите. Всеки знак обхваща 30 градуса, така че ще забележите, че вашият Марс може да е на 15 градуса Лъв, докато Венера на вашия потенциален партньор е на 17 градуса Лъв - и това би означавало доста тесен съвпад (повече за това след секунда). Или може би вашата луна е на 2 градуса Водолей, а техният Юпитер е на 6 градуса Везни, което създава емоционално хармоничен тригон. Разположенията, разположени на 10 градуса или по-малко едно между друго, си струва да се вземат под внимание и разбира се, колкото по-близо са те, толкова по-силен ще бъде аспектът.

Като цяло ще искате да помислите как разположенията на вашия потенциален партньор „говорят“ с вашите разположения. И както вероятно вече можете да разберете, не става дума само за търсене дали техният лунен знак е в същия знак като вашия или в съвместим елемент. Ще искате да помислите как техните големи шестици (известни още като лични разположения) се свързват с вашите големи шестици — и отново, може би също Юпитер, Сатурн, дори Нептун (планетата на духовността, фантазиите и въображението) и Плутон (планетата на мощност и трансформация).

Aспектите, които говорят за хармонична връзка

Съчетание

Това е, когато две разположения са в един и същи знак, което може да бъде силен знак за сходство в мисленето и споделена перспектива. Обратно към Бенифър - тези двамата споделят няколко връзки. Не само Венера и Сатурн са в Близнаци, но рожденият Плутон на Афлек съвпада с рождения Юпитер на Лопес във Везни, знака на партньорството, подчертавайки темата за растеж между тях и неговия Нептун е в съвпад с нейния Марс в Стрелец, което може да създаде атмосфера на розови очила между тях - особено между чаршафите.

Тригон

Това е, когато две разположения са четири знака - или 120 градуса - едно от друго. По-лесен начин да мислите за това: говори за споделен елемент. Кажете, че луната на вашия любим е в променлив воден знак Риби, а вашето слънце е в кардинален воден знак Рак — те са в тригон един към друг. Ако имате нужда от опресняване, ето знаците във всеки елемент:

Огън: Овен, Лъв, Стрелец

Земя: Телец, Дева, Козирог

Въздух: Близнаци, Везни, Водолей

Вода: Рак, Скорпион, Риби

Секстил

Когато разположенията са два знака - или 60 градуса - един от друг, те образуват секстил, който по същество е като малката сестра на тригона. Той насърчава приятелска, непринудена и безгрижна връзка, но също така се чувства по-скоро като покана да се сблъскате, отколкото като незабавна, очевидна връзка. Докато не седят един срещу друг, огнените и въздушните знаци се секстилират един друг, както и земята и водата. Ето признаците, които секстилират един друг:

Овен: Близнаци, Водолей

Телец: Рак, Риби

Близнаци: Овен, Лъв

Рак: Телец, Дева

Лъв: Близнаци, Везни

Дева: Рак, Скорпион

Везни: Лъв, Стрелец

Скорпион: Дева, Козирог

Стрелец: Везни, Водолей

Козирог: Скорпион, Риби

Водолей: Овен, Стрелец

Риби: Телец, Козирог

Ароматна астрология: Ето какъв парфюм да изберете според зодията си

Планетарни връзки, които могат да показват голям романс

Следните аспекти между определени разположения - това, което се нарича синастрия - може да е знак, че сте астрологични сродни души:

Слънце в съвпад с Луна

Това споделят родителите ми – и те са щастливо женени повече от 45 години. Когато основната самоличност на един човек е същата като емоционалния компас на другия, лесно е – обикновено веднага – да създадете партньорство, в което не можете да не се разбирате интуитивно.

Слънчев тригон или секстил Слънце

Кажете, че сте Дева и виждате Телец или Лъв излиза със Стрелец? Вашите слънца в един и същи елемент се тринират едно друго. Ако сте Везни и виждате Лъв или Телец с Риби, вашите слънца се секстилят едно към друго. Вие сте устроени по подобен начин по отношение на това как виждате себе си и вероятно имате вродено разбиране за целта на живота на другия. Слънчев тригон слънце ще създаде доста незабавни и очевидни искри, докато слънчевата секстилна слънчева връзка може да е малко по-малко очевидна на пръв поглед, но също така може да предложи огромна доза хармония.

Луна или Венера в съвпад Асцендент

Ако луната на един човек — известна още като емоционален компас — или Венера — която говори за това, което те привличат — е подравнена с асцендента/изгряването на другия, има вероятност да бъдете привлечени един към друг от самото начало. В изгряващия/асцендент човек, луната или Венера виждат това, което резонира в сърцето им или в тяхното възприятие за красота. И изгряващият човек намира Луната или Венера също за супер привлекателни - отчасти защото те органично ги получават и оценяват. Особено когато става въпрос за съвпад на Венера с асцендент, физическото привличане може да бъде супер силно и незабавно. (Това определено беше случаят с моя годеник, чиято Венера е в съвпад с моя изгрев.)

Венера в съвпад, тригон или секстил Марс

Венера е планетата на любовта, а Марс е планетата на секса, така че двете заедно обикновено означават равни части романтика и фойерверки. Съвпадът е извън класациите, горещ от самото начало, защото начинът, по който единият от вас изразява любовния си език, е същият като начинът, по който другият изразява сексуално желание. Тригонът създава органично разбиране на любовния език и нуждите между чаршафите. А секстилът може да бъде малко по-бавно изгарящ - помислете за ситуация на приятели с привилегии, която в крайна сметка се превръща в искрена любовна афера.

Разположения в потомъка, известен още като Седми дом на партньорството

Ако вашият потенциален партньор има разположения в знак, който е срещу вашия изгряващ знак, възможно е тези разположения да попадат във вашия седми дом на партньорство, което би означавало очевидна връзка един към един.

Накратко, изследването на вашата натална карта заедно с тази на потенциален партньор може да бъде прекрасен начин да видите дали и как по рождение ще се сдобиете един с друг. Но както ще забележите, има толкова много сложни слоеве, които трябва да се вземат предвид, че често е най-добре да се впуснете в него, да ограничите всеки инстинкт за прибързани заключения и когато се съмнявате, винаги работете с професионален астролог за анализ на по-високо ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com