Как да използвате огледалата правилно според Фън Шуй

9999
Как да използвате огледалата правилно според Фън Шуй
Снимка: iStock

Огледалото преди всичко трябва да изпълнява добре своята функция. Ако е поставено на място, където изглежда странно и непрактично, това няма да допринесе за съхраняването на добра енергия а напротив, ще привлече негативната. Четете нататък...

Според специалистите по фън шуй, правилно подбраното огледало може да „излекува” проблеми, свързани с пространството, в което ще се намира. Огледалото може да отразява лошата енергия и да я изпрати обратно там, откъдето е дошла. Поставено на правилното място, също така може да привлече добрата енергията в дома ви. Разбира се, най-важното е да използвате огледалата правилно. Ако не се погрижите за това, вместо спокойствие, те ще внесат в стаята усещане за безпокойство и хаос.

Огледалото има две лица: как възприемаме собствения си външен вид

Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все е недоволна от външния си вид, дори всички наоколо да ѝ правят комплименти. И така, ...

Близо до входната врата, но...

Не забравяйте да закачите огледалото близо до входната врата. В никакъв случай обаче не трябва да бъде срещу нея. Защото, ако го окачите на това място, благоприятната енергия Чи ще бъде изтласкана зад прага и няма да влезе в къщата ви. Но това не е всичко. Огледалото, разположено на това място, също може да изненада гостите, влизащи в къщата. Защо? Това е просто, ще се създаде илюзията за пространство и ще ги подведе. И те вече са само на крачка от неприятните емоции, които ги съпътстват на входа на дома ви. Също така, не окачвайте огледала от дясната страна на помещението.  

"Не" за мозайките

Избягвайте окачването на огледала в помещения, състоящи се от няколко по-малки елемента, огледални плочки и мозайки. Също така гледалото трябва да е достатъчно голямо, за да не ви отрежете главата или раменете, когато го гледате. Ако се погледнете в такова огледало, ще получите впечатлението за празнота. При липса на голямо огледало, не се опитвайте да компенсирате това с няколко по-малки. Усещането, че сте разбити на парчета които биха ви съпътствали, докато се гледате в няколко малки огледала едновременно, може да ви предизвика безпокойство.

Огледало в спалнята - да или не?

Поставете огледала на тези места у дома и ще привлечете късмета

Огледалата са неизменната част от интериора на всеки дом. Но е изключително важно те да се поставят на правилното място, за да се създа...

Не оставяйте огледалото "да виси"" пред леглото ви. Виждайки отражението си, докато лежите в него, ще ви попречи да се отпуснете и ще сънувате кошмари през нощта! Най-добре е изобщо да не окачвате огледало в спалнята. Желанието да се видиш в него няма да е благоприятно за успокояване. Ако обаче тази стая се използва и като гардероб, не забравяйте да покриете огледалото поне през нощта. Друга идея е да го поставите от вътрешната страна на вратата на гардероба.

Какво друго да запомните?

Забранено е поставянето на огледала не само срещу входната врата, но и срещу прозорците. По този начин ще нарушите потока на положителната Чи енергия. Също така не трябва да ги окачвате пред други огледала. Отражението им вътре в тях ще похаби добрата енергия.

Поставете огледалата на такива места, че да отразяват красиви гледки и предмети на отсрещната стена. По този начин ще активирате лечебната сила на Чи енергията на майката природа.

 

Ако изречете тези фрази пред огледалото, ще имате късмет

От древни времена на огледалата се приписват специални свойства. Всеки ден заставаме пред огледалото с различно настроение. Но за да пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com