Как да махнем бръчките под очите за отрицателно време?

6121
Как да махнем бръчките под очите за отрицателно време?
Снимка: iStock

Нежната кожа около очите е по-податлива на стареене. Бръчките около очите обикновено се наричат ​​"щастливи" бръчки - смята се, че се появяват поради факта, че човек се усмихва много. Но въпреки това те развалят настроението ви и променят външния ви вид.

Как да махнем бръчките под очите за отрицателно време?

Ще ви кажем как да се отървете от нежеланите бръчки в нашите инструкции стъпка по стъпка.

Стъпка 1. Предотвратяване появата на бръчки

Грижата обаче не се свежда само до предотвратяване появата на бръчки под очите. Важно е да наблюдавате изражението на лицето и позата си. Експертите съветват да не сдържате емоциите си, а да ги изхвърлите навън. Например, ако една жена задържа тъга или негодувание, ъгълчетата на устните й пълзят надолу, шията и брадичката й се напрягат, устните й се свиват, веждите й се движат, челюстите й се затварят.

Всяка бръчка разкрива определен здравословен проблем

Ключът към красотата и здравето е правилното хранене и физическа активност. В диетата трябва да преобладават протеини и мазнини, риба, месо и добри масла. Ако не обичате риба, пийте омега. Що се отнася до активността, факт е, че заседналият начин на живот води до мускулен дисбаланс. Главата се измества напред, появява се „холка“ и скапуларният мускул отслабва, което с течение на времето може да доведе до появата на прегърбване. Ако гърбът ви е здрав, няма прегърбване, тогава няма да има бръчки. Можете да правите йога, упражнения за здрав гръб или да плувате.

Стъпка 2. Премахнете бръчките с фитнес за лице

Фитнесът за лице е много популярна техника сред съвременните жени. Въпросът е да правите упражнения за лице и да се подмладите. Фитнесът за лице работи с основната причина за възрастовите промени - загуба на тонус на някои мускули и пренапрежение на други мускули. Това също е много икономична процедура - научавате набор от упражнения веднъж и го правите.

Фитнесът за лице е полезен, защото:

·         коригира асиметрията на лицето;

·         активира се осъзнаването на израженията на лицето в ежедневието, а това е превенция на образуването на нови мимически бръчки;

·         като подобрява лимфния поток, премахва отока;

·         кумулативният резултат е ясен овал, изглаждане на „средната вежда“, изглаждане на „пачи крак“, високи скули, намаляване на двойната брадичка.

Как да се справим с бръчките между веждите?

Стъпка 3. Премахнете бръчките с масаж на лицето

Гуаша масаж

Масажът се прави много лесно - трябва да почистите кожата и самата стъргалка, да нанесете богат крем, гел или серум върху лицето. Сега можете да започнете - поставете едната си ръка върху линията на косата, леко издърпвайки кожата нагоре. С другата ръка започнете да извършвате хоризонтални движения от средата на челото към слепоочието със силен натиск. Движението не трябва да е замах, трябва да работите фино и бавно по цялата повърхност на челото.

След това извършваме същите движения, но вертикално - от линията на веждите нагоре към косата. За съжаление, този масаж причинява доста силни болезнени усещания. Процедурата не е от най-приятните, но много ефективна. След масажа задължително измийте лицето си. Можете да правите масаж веднъж на 3-4 дни.

Ролков масаж

Това е още един ефективен метод в борбата с бръчките. Можете да го използвате поне всеки ден. Ако искате да подсилите лифтинг ефекта, оставете ролера в хладилника за една нощ и направете упражненията на сутринта, докато е хладен. Завъртете го отдолу нагоре, движейки се по челото и между веждите, като първо държите ролката перпендикулярна на пода, а след това успоредно. След това можете да преминете през скулите си.

Не забравяйте, че кожата ни се нуждае от витамини! Професионалната козметика разполага с цяла линия продукти с витамини - изберете тези, които съдържат витамини A, B, E, F и H.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com