Как да махнем от тялото си тежките метали

14345
Как да махнем от тялото си тежките метали
Снимка: https://pixabay.com

Всички знаем, че сме заобиколени от всякакви химикали и тежки метали, които сериозно могат да вредят на организма ни. Няма как да избегнем срещата си с тези съединения, но можем да пречистим организма си от тях. 

По принцип тялото има естествени начини за пречистване чрез кожата, бъбреците, черния дроб, но има и природни методи, чрез които можем да подпомогнем този процес. Някои билки и растения като глухарче, сминдух, магарешки бодил, кориандър и други вършат чудесна работа за освобождаването от вредни химикали и тежки метали. 

Как да се пречистим след НЕЗДРАВОСЛОВНА консумация на храни

Нездравословните храни, към които често посягаме, тъй като изкушенията покрай нас не са никак малко, са богати на рафинирани захари, со...

Научно доказано е, че наличието на живак, арсен, олово и други в организма водят до различни нарушения - сърдечно съдови заболявания, хормонални нарушения, дори безплодие. Главно кориандъра е пръв помощник в борбата срещу тези метали. Консумацията му може да става чрез добавяне към храни, напитки, салати. От кориандър много бързо и лесно може да се приготви например супер здравословно смути. 
Ето и една примерна рецепта за такова:

В блендер се слага малко пресен кориандър (около шепа), ½ краставица, няколко стръкчета целина, джинджифил, сока на един лимон, зелена ябълка, една лъжица оцет, чаша кокосова вода. Всичко това се блендира до получаването на еднородна смес.

Естествено, кориандърът има и други полезни свойства, но в процеса на детокс е незаменим.

Други билки, които могат да се приемат за изчистване от тежки метали са магданоз, босилек, мащерка, мента, кимион, целина. Общото между тях е, че помагат да се справим с натравянето с тежки метали и ежедневния им прием помага също и при различни възпаления. Всички те са добре познати и не е трудно да се сдобием с тях. Достатъчно е да ги добавяме към нашите ястия и салати или да приготвяме здравословни смутита с тези полезни билки. 

Детоксикация с шарлан

Шарланът е наричан течно злато. В миналото се е правил от орехово масло. Днес шарланът е студено пресовано слънчогледово масло със спец...

Живеем в свят, който много ни дава като например най - различни технологии, продукти и т.н., но в замяна на това и много ни взима - плащаме с цената на нашето здраве. Най - вече в големите градове сме заобиколени от източници на замърсяване на околната среда и това несъмнено влияе на организма ни. Понякога по-голямото наличие на тежки метали и химикали затруднява естествените процеси на тялото и то не може напълно да се избави от тях.

Приемайки малко повече натурална храна и някои полезни билки и подправки бихме могли да помогнем на организма си да ускори процесите на пречистване и да се чувстваме добре и здрави. Когато се грижим добре за здравето на тялото си то ще ни се отблагодари по най - добрия възможен начин. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com