Как да надминете скоростта, с която Ричард Брансън създава богатство с един умен ход?

4727
Как да надминете скоростта, с която Ричард Брансън създава богатство с един умен ход?
Снимка: Investments.bg

Робърт Ролих има да ви каже нещо

Вероятно сте чували за Ричард Брансън, основателят на известната Virgin Group. И вероятно сте съгласни с мен, че той е един от най-успешните бизнесмени в света.

Резултатите му говорят сами за себе си. В момента Forbes оценява неговата нетна стойност на 5 млрд. долара, поставяйки го сред 300-те най-богати хора в света.

Първата успешна компания на Брансън е Virgin Records, която той основава през 1972 г. Компанията постига световен успех, като издава албуми на изпълнители като Майк Олдфийлд, Spice Girls, Джанет Джексън, Genesis, Human League, Лени Кравиц и други.

Ричард Брансън и неговата инвестиция от 1 млрд. долара

През 1992 г. Virgin изпитва финансови трудности и Брансън я продава на EMI за 1 млрд. долара. Една от основните причини за продажбата е, че Брансън иска да инвестира пари в новите си бизнес начинания и да разшири своята Virgin Group. Както виждаме, той е много успешен в това, тъй като Virgin Group сега се състои от повече от 400 компании по целия свят.

Но сега се пригответе за изненада.

Ако Ричард Брансън не беше инвестирал парите, които получи от продажбата на Virgin Records в собствения си бизнес, а в обикновен индексен фонд (инвестиционно средство с ниска цена, повече в моята книга "The Milion Dollar Decision" - бестселър на Amazon) с 500-те най-големи компании в САЩ (S&P 500), неговото богатство сега щеше да бъде 5,4 млрд. долара. Това е с 400 млн. долара повече от текущата оценка на неговото богатство.

Ако беше инвестирал тези пари в технологичен индексен фонд, богатството му днес щеше да бъде 8,8 млрд. долара. Нека отново да го кажа:

Ричард Брансън, един от най-успешните предприемачи в света, би постигнал по-голям финансов успех, ако просто беше вложил парите си в индексни фондове и не беше правил нищо.

Разбира се, не казвам, че през 1992 г. той е трябвало да инвестира всички тези пари в индексни фондове и да се оттегли на тропически остров. Вероятно щеше да се отегчи до смърт за няколко месеца, а животът му нямаше да остави следа на тази планета, както сега.

Просто се опитвам да ви покажа колко мощно средство е да инвестирате в индексни фондове. Дори за успешни собственици на фирми. Реалността е, че когато започнете бизнеса си, можете да постигнете огромен темп на растеж на Вашия бизнес година след година, но когато фирмата Ви се развие, едва ли ще можете да вървите в крак с най-добрите компании в света. Освен това, вашата компания, както и всяка друга компания, може да изпита финансови проблеми или дори да излезе от бизнеса.

Възвръщаемост на инвестицията, която трудно може да бъде надмината

Дори най-успешните собственици на фирми в света едва ли могат да постигнат по-голяма възвръщаемост, от тази на индексните фондове.

Ето защо не е достатъчно да инвестирате пари само в бизнеса си. Познавам един собственик на бизнес, който беше много богат, но всичките му пари бяха в неговия собствен бизнес. След като финансовата криза удари, той загуби много клиенти и трябваше да обяви фалит. Оттогава не се е възстановил. Така че, дори ако имате успешен бизнес, трябва да инвестирате част от печалбите си в пасивни инвестиции, които се грижат за вашата безопасност и пенсия.

Присъединете се към мен на моя семинар в София „Решение за един милион долара“

Искате ли научите това, което финансовата индустрия не иска да знаете за инвестирането? Подготвил съм нещо, което ще ви „взриви“ (и ще спаси финансовото ви бъдеще).

Научих се по трудния начин (като загубих 6-цифрена сума пари), че финансовата индустрия и консултантите работят усилено, за да ви помогнат да направите грешни инвестиционни решения и да ви посъветват да инвестирате в най-лошите възможни финансови продукти – така че те да спечелят от това.

Ето защо, моята мисия сега е да споделям това, което какво финансовата индустрия не иска да знаем за инвестирането. Милиони хора по целия свят губят много пари, без дори да го осъзнават. И това трябва да спре.

Ето защо подготвих семинар, на който ще ви науча как да избегнете това. Това обучение е наистина важно за Вашето финансово бъдеще. Всъщност, ако не научите това, което ще представя на семинара, никога няма да можете да правите печеливши инвестиции, а ще губите пари, без дори да сте наясно с това

Прекарах 7 години в живота си, за да науча тези подробности, но сега можете да ги разберете за 4 часа. И най-доброто от всичко: това може да Ви излезе безплатно.

Затова се регистрирайте още сега на Investments.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com