Как да намерите своето място в света?

3559
Как да намерите своето място в света?
Снимка: cocoparisienne / Pixabay

През последните години великите идеологии, които ни вдъхновяваха и насочваха, се изчерпаха. Останахме без поколенчески насоки, загубихме много ценности. Обществото се озова в пустиня, в която трябва да намери себе си.

Това явление засяга особено тези, които са на възраст 25-35 години. Младите хора са разкъсвани между семейството и работата, търсенето на сигурно убежище и професионалния успех.

Какво ни пречи да намерим своето място в света?

Много хора смятат, че намирането на място означава постигане на определен статус. Но да си само добра майка, обещаваща служителка или страхотен приятел не е най-важното.

Целта при еволюцията на личността е да бъде себе си във всяка ситуация, а не да играе роля. Следователно, за да намерите своето място в света, трябва да се освободите от стереотипите и измислените образи, да се стремите да бъдете себе си, а не идеалното въплъщение на някакъв измислен образ.

Производителността на труда, напредването в кариерата, конкуренцията, сравнението с другите са фактори за самоизмама. Мислим, че смисълът на живота е да стигнем до това, да сме номер едно. Борим се за първенство в семейството, после в училище, после в института и на работа. Опитваме се да се изкачим по йерархичната стълбица. Но накъде води този път?

„В капан“, ревността и конкуренцията разрушават нашите желания. Отиваме към наложените цели - да станем добър служител, да получим повишение - и постепенно да ги заместим със собствените си желания и стремежи.

За да намерим своето място, по-правилно е да заемем по-сдържана позиция, да правим това, което ни е наистина близко и интересно, да се концентрираме върху развитието и реализацията на нашите уникални таланти.

За да получим благоразположението на колегите или да не разстроим семейството, ние често се превръщаме в хамелеони, приспособявайки се към желанията и очакванията на хората около нас. Но всичко това само пречи на човек да намери своето място в света.

Музеят на илюзиите отново отвори врати

Музеят на илюзиите в град София отвори врати на прага на 2020-та година и за кратко време се наложи като едно от най-любопитните места ...

Как могат хората да напуснат висока позиция, семейство, обещаваща работа?

Какво ще стане, ако внезапно намерят смелост да станат себе си, да чуят желанията си, да престанат да се приспособяват към многото „толкова приети“ и „толкова необходими“ стандарти?

Ако постоянно мислите, анализирате чувствата, но не правите нищо, тогава няма да можете да намерите себе си в реалността.

Ако просто бягате, тогава можете да се измъкнете от чувствата си, да нямате време да проверите колко е важно за вас, дали става дума за вас или действате автоматично, по навик. Вижте дали не сте заседнали в една от тези крайности в момента.

За да намерите своето място в света, трябва да спрете да се опитвате да се вместите в стандартите, да следвате вътрешните насоки, да си позволите да бъдете себе си. Много по-трудно е, отколкото да се заровиш в живот, който не харесваш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com