Как да обезвредим интригантите

1059433
Как да обезвредим интригантите
Снимка: Thinkstock

Интригантите са тези, които ни създават проблеми в работата и личния живот. Можете ли да ги разпознавате? Знаете ли как да се пазите от тях?

Тези личности умеят да се маскират доста добре. Предпочитат да стоят в сянка и да чакат своя час. Те имат изострено чувство за слабостите и пороците на потенциалните си жертви. Не се притесняват да прибягнат до явни преувеличения или дори откровени лъжи.

Какво издава лицето ни

Поне веднъж сте изпитвали силно отблъскване или привличане към непознат, взирайки се само в лицето му. А чувствата Ви съвсем не са били...

Психолозите различават в поведението на интригантите агресията на хладнокръвното сметкаджийство и враждебност. Първата им служи като средство да постигане на преимущество над конкурента. А втората е породена от неприязън, прерастваща в злоба към конкретната личност.

Действайки систематично на нервите на жертвата си, интригантът се стреми да наруши нормалното му общуване с останалите. Ако това му се отдаде, често жертвата няма шанс да си възвърне уважението на колегите или просто познатите.

Как да ги разпознаем?

Интригантите често просто клюкарстват, но винаги са готови за използват за целите си данни за нечии лични проблеми. При това те приемат позицията на една от противостоящите страни, принизяват аргументите на останалите до обикновени негативни стереотипи, а след това умело се измъкват от, създадената от тях каша. Действайки по този начин те се надяват да повишат авторитета си.

Защитна стратегия

Жените са готови да зарежат приятеля си заради лош коледен подарък

Проучване, направено във Великобритания сред 1700 жени по поръчка на сайт за онлайн продажби сочи, че близо половината от дамите са гот...

Интригантът избягва преките контакти със своята жертва. Често възникналото между тях противоречие жертвата приема за незначително и бързо забравя за него. Но интригантът възприема случилото се като оскърбително за него събитие

„Интригантът винаги се страхува от някого или от нещо. Той знае, че може да оклевети жертвата, защото не може да намери нейното уязвимо място“, твърди американският психолог Фриц Хаспър. Той дава следните съвети как да се справим с интригантите:

1.Избягвайте общуването с тях и не им казвайте нищо за делата си.

2. Уверете се, че всеки незначителен конфликт или дори малките противоречия са преодолени.

Жените, които симулират оргазъм, изневеряват по-често

Жените, които симулират оргазъм по време на полов акт, е по-вероятно да изневеряват на своите партньори, отколкото останалите дами, уст...

3. Незабавно организирайте контраатака: интригантите не понасят вниманието на обществото към персоната си.

4. Разобличавайте лъжата, разкажете на колегите, приятелите и преди всичко на шефа си, кой е започнал дрязгите.

Още интересни новини за отношения, психология и зодии четете в сайта sroditeli.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com