Как да откриете и развиете добрите качества на партньора си?

4692
Как да откриете и развиете добрите качества на партньора си?
Снимка: Pexels

Идентифициране на положителни качества у партньора - именно за това ще говорим в тази статия. Вижте как може да откриете и да развиете най-добрите качества на партньора си. 

Идентифицирането на положителни качества може да бъде малко по-предизвикателно, отколкото си мислите.

Какъв партньор е необходим на всяка зодия

Всеки човек има нужда от правилен партньор в живота си. Нека видим кои са перфектните партньори на всяка зодия:  ОВЕН Хората Ове...

Първо, нека да разгледаме негативите. Рамкирането на нещо отрицателно не е равно на положително и вие търсите положителни качества. Важно е винаги да се идентифицират положителните страни, а не отрицателните. Например, ако търсите някой, който не винаги бърза, първо ще видите хора, които бързат. Само след това най-накрая ще видите хората, които не бързат. Трябва да намерите някой, който показва отрицателното качество, преди да можете да го отречете. Но ако обърнете това, за да кажете, че търсите хора, които отделят време или имат търпение, със сигурност ще намерите тези хора първи.

Качества срещу умения.

На второ място, има голяма разлика между качествата и уменията. Качеството е нещо, което притежавате вътрешно, което диктува вашето поведение. Това, което правите, е поведението. В горния пример изглежда идентично за хората да отделят време и да имат търпение. Но хората, които отделят време, може да имат прибързано мислене и умишлено да предприемат действия срещу него. Хората, които имат качеството на търпение, могат да чакат без вътрешната борба. Подобрете собствените си качества, като търсите положителни черти в партньора си. Понякога е по-лесно да търсите това, което искате, извън себе си, отколкото да гледате вътре.

И така, започнете с това какви качества искате в своя партньор.

Привличане на положителни черти в партньора: Направете списък.

5 нереалистични очаквания, които никога не трябва да имате от партньора си

Да имате очаквания от партньора си, стига да са постижими, е добре. Но ако имате ирационални очаквания, това само ще влоши нещата за ва...

Продължете и запишете идеите си за всичко, което искате да видите, почувствате и преживеете от партньора си. Направете този списък толкова дълъг, колкото искате, като идентифицирате всяко едно малко нещо, за което можете да се сетите. 

Обърнете вашите "негативи" в положителни.

Когато приключите, погледнете списъка си. Върнете се и намерете всичките си „негативи“. Погледнете ги и ги обърнете към положителната страна. Споменахте ли нещо от рода на "не груб?" Обърнете го на „учтив“. Да не прекъсва? Опитайте „чака да говорите“. Разбирате ли идеята?

Сега погледнете отново списъка си за всякакви действия. Това може да е малко по-предизвикателно.

Разгледайте списъка си и започнете да съпоставяте навиците и действията с качеството, което представлява. Може да ви отнеме малко време, за да го направите, но ще си заслужава. След като приключите с тези стъпки, приберете списъка си за през нощта. Това дава на ума ви време да мисли за това, което току-що сте събрали.

4-те най-често срещани типове двойки

Съществуват всякакви типове любовни връзки. Различни са и взаимоотношенията ни с партньора през различните етапи на връзката. Няма, оба...

Оценявайки страхотните качества на вашия партньор.

Ако имате връзка, запитайте се: „Как мога да оценя партньора си, когато той демонстрира тези качества?“ Не забравяйте, това, което оценявате. Ако търсите тези качества, ще ги намерите и ще ги извлечете от другия човек. Ако сте необвързани, преминете през този списък и изберете петте най-добри качества, които търсите в партньор. Това са качества, които не подлежат на договаряне. Това означава, че ако човек няма тези специфични качества, няма да си губите времето, мислейки за него като за активен романтичен партньор. Можете също така да отделите малко време и да разгледате с какво може да се направи компромис. Има ли черти, които бихте искали да видите, но наистина не са толкова важни? Маркирайте и тези. 

Идентифицирайте собствените си положителни качества.

Това може да бъде изключително трудно, защото повечето от нас изпитват трудности да бъдат добри към себе си. Все пак се препоръчва да преминете към стъпките по-горе и да идентифицирате своите качества. Попитайте семейството и приятелите си дали биха направили същото за вас. Те може да ви дадат обширен списък с „негативи“ и действия, но вече имате практика да ги превърнете в добри качества. Ако накарате няколко души да направят това вместо вас, ще започнете да забелязвате модел. Колкото повече се фокусирате върху тези положителни качества, толкова по-лесно ще намерите партньора, който търсите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com