Как да поддържаме здрав имунитет в зимния сезон

5250
Как да поддържаме здрав имунитет в зимния сезон
Снимка: iStock

Есента и зимата са труден период за нашето здраве. Промените във времето често причиняват настинки, вирусни заболявания и общо отслабване на имунитета. В резултат на това можем да се сблъскаме със загуба на енергия, апатия и дори депресия. Как да подсилим тялото през есента и да поддържаме здрав имунитет в зимния сезон, вижте сега някои научни и народни подходи.

Как функционира имунитетът?

Имунната система е комплекс от сложни взаимовръзки между кръвта, костите и костния мозък, тъканите и вътрешните органи. Всички те са насочени към защита на организма от вредни патогени (бактерии и вируси) и други неинфекциозни ефекти (например рак).

Закуската, която е пагубна за имунитета

Когато става дума за укрепване на имунната система, трябва да се вземат предвид много фактори наведнъж – достатъчно сън, намалява...

Имунитетът може да се разглежда като голям симфоничен оркестър. За да звучи красиво музиката, всички музиканти трябва да свирят хармонично, в един и същи ритъм, водени от едни и същи партитури. Веднага щом някой започне да създава фалшиви тонове, да изостава или се разсейва, резултатът вече не е толкова впечатляващ.

Защо може да съществува неизправност в имунната система?

Неизвестено е! Това е толкова сложна система, че досега нито едно проучване не е успяло да идентифицира обективните причини за намаляването на имунитета у животни или хора. Всяка промяна във вътрешното функциониране или начина на живот може да бъде причина за влошаване на имунния отговор. Това може да не е - самият организъм. Имунитета може да намали, поради много и неизвестни причини.

Как да подсилим имунната система?

5 храни, които доказано повишават ИМУНИТЕТА

През зимните месеци най-осезаемо трябва да се замисляме за храните, които консумираме и поднасяме на трапезата си. Важно е в менюто ни ...

Разнообразие от хранителни добавки, лекарства, качествена и здравословна храна и билкови лекарства обещават да повишат имунитета. Рекламите на продукти, обещават да подготвят тялото за студения сезон. Те дори са особено натрапчиви през есента. От гледна точка на науката, обаче всичко това звучи безсмислено. И до ден-днешен, не е известно как да се увеличи броят на имунните клетки в тялото и дали е полезно като цяло това. Имунната система включва огромен брой различни клетки, които реагират на милиони вируси и бактерии по различни начини.

Какви клетки трябва да се активират и колко му трябва на тялото в дадена ситуация?

Лекарите все още не са намерили отговорите на тези въпроси. В резултат на това всякакви обещания дадени от производителите за укрепване на имунитета не са нищо повече от маркетинг.

Наред с това не е известно дали начин на живот, хранене, стрес и други външни фактори влияят на имунитета. И все пак правилният и здравословен начин на живот като цяло определено подобрява качеството на живот и подобрява имунитета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com