Как да правим успешни футболни прогнози сами?

863
Как да правим успешни футболни прогнози сами?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Мнозина от залагащите обичат сами да измислят своите прогнози. Има и такива, които разчитат на уебсайтове, предоставящи платени или безплатни футболни прогнози за днес, за утре или в рамките на цялата седмица. Винаги обаче е хубаво, когато сме свършили нещо изцяло сами. Заслугата ни за него е лична и удовлетворението е в пъти по-голямо! Какво точно обаче трябва да знаем, за да се превърнем самите ние в истински добри типстъри?

Постоянство, постоянство и пак постоянство…

Както при всяко едно нещо, в което целим да бъдем успешни, така и при прогнозирането на футболни срещи, постоянството е най-важният фактор. Трябва да можем сами да отделяме нужното време и концентрация на определени първенства и отбори, за да имаме колкото е възможно по-добра представа за т.нар. „голяма картина“, свързана с тях. Също така ние няма как да следим всички възможни мачове и всички футболни първенства, и за целта трябва да си изберем само няколко турнира или отбора, които да познаваме в детайли. Да сме наясно с информация за състави, треньори, контузени, наказани играчи и прочие, за да можем да направим възможно най-обективната преценка за дадената среща. В зависимост пък от самите ни предпочитания за залози, можем да си изберем кои точно първенства и отбори да следим. Например, ако сме фенове на прогнози от типа гол/гол и над 2.5 – тогава е добре да обърнем внимание на холандската Ередивизи и на немската Първа и Втора Бундеслига. В тези състезания просто попаденията сякаш валят, за разлика например от средния брой на отбелязаните голове в Русия и в Чехия. Колкото повече информация имаме за даден двубой, толкова по-голяма е и вероятността предвиждането ни да бъде коректно.

Математически прогнози

Математическите прогнози представляват възможни варианти за изхода от дадена среща, базирани на статистика от предходни двубои. На фона на нея се извличат залози, които са с най-голям процент на вероятност да се сбъднат. Ако в комбинация с логика и подготовка добавим и математика, то успеваемостта ни наистина би трябвало да бъде изключително висока. За да използваме математиката в прогнозирането на срещи обаче, ако разчитаме само на себе си, то това би ни отнело наистина много голям период от време. За целта можем да се възползваме от услугите на уебсайтове, които чрез алгоритми, вече са свършили тази работа за нас. Когато залог, който при предварителен анализ изглежда доста логично обоснован, се подчертае и допълни от цифрите, стоящи зад конкретния сблъсък, то именно това е типа прогнози, от които задължително трябва да се възползваме.

В заключение ще споделим и най-важното! Единственото, което ни остава е да се научим да контролираме самите нас. Трябва да залагаме основно на двубоите, които са издържани по различни критерии, при това само на най-вероятните от вероятните сред тях. Всичко друго се превръща в хазартна зависимост, която не се отразява добре в дългосрочен план. Бавно, дисциплинирано и право към успеха!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com