Как да премахнем тежките метали от организма си

8637
Как да премахнем тежките метали от организма си
Снимка: https://www.pexels.com

Всички знаем, че сме заобиколени от всякакви химикали и тежки метали, които сериозно могат да вредят на организма ни. Няма как да избегнем срещата си с тези съединения, но можем да пречистим организма си от тях. 

По принцип тялото има естествени начини за пречистване чрез кожата, бъбреците, черния дроб, но има и природни методи, чрез които можем да подпомогнем този процес. Някои билки и растения като глухарче, сминдух, магарешки бодил, кориандър и други вършат чудесна работа за освобождаването от вредни химикали и тежки метали. 

Най-добрите лекове за прочистване на белите дробове

Белите дробове са изключително податливи на инфекции. Сред причините за това е вдишването на мръсен въздух и контактът с вируси. Друга ...

Научно доказано е, че наличието на живак, арсен, олово и други в организма водят до различни нарушения -  сърдечно съдови заболявания, хормонални нарушения, дори безплодие. Главно кориандъра е пръв помощник в борбата срещу тези метали. Консумацията му може да става чрез добавяне към храни, напитки, салати. От кориандър много бързо и лесно може да се приготви например супер здравословно смути. 

Ето и една примерна рецепта за такова:

В блендер се слага малко пресен кориандър (около шепа), ½ краставица, няколко стръкчета целина, джинджифил, сока на един лимон, зелена ябълка, една лъжица оцет, чаша кокосова вода. Всичко това се блендира до получаването на еднородна смес.

Естествено кориандъра има и други полезни свойства, но в процеса на детокс е незаменим.

6 начина да детоксикирате организма след прием на много лекарства

Приемът на медикаменти за лечение на хронични и остри заболявания неминуемо нанася щети на организма. Лекарствата, освен полезни за овл...

Други билки, които могат да се приемат за изчистване от тежки метали са магданоз, босилек, мащерка, мента, кимион, целина. Общото между тях е, че помагат да се справим с натравянето с тежки метали и ежедневния им прием помага също и при различни възпаления. Всички те са добре познати и не е трудно да се сдобием с тях. Достатъчно е да ги добавяме към нашите ястия и салати или да приготвяме здравословни смутита с тези полезни билки. 

Живеем в свят, който много ни дава като например най - различни технологии, продукти и т.н., но в замяна на това и много ни взима - плащаме с цената на нашето здраве. Най - вече в големите градове сме заобиколени от източници на замърсяване на околната среда и това несъмнено влияе на организма ни. Понякога по - голямото наличие на тежки метали и химикали затруднява естествените процеси на тялото и то не може напълно да се избави от тях. Приемайки малко повече натурална храна и някои полезни билки и подправки бихме могли да помогнем на организма си да ускори процесите на пречистване и да се чувстваме добре и здрави. Когато се грижим добре за здравето на тялото си то ще ни се отблагодари по 
най - добрия възможен начин. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com