Как да разберем дали някой ни сънува – ето лесен начин

37293
Как да разберем дали някой ни сънува – ето лесен начин
Снимка: iStock

Страната на сънищата остава недоразгадана. Докато ползите от съня са известни, както и отговора на въпроса защо спим, теориите, свързани с произхода на сънищата, са различни и категоричен отговор на въпроса защо сънуваме няма.  

Една от преобладаващите теории сочи, че сънуването помага за консолидирането и анализирането на спомени, умения и навици и вероятно служи като „репетиция“ за различни ситуации и предизвикателства, с които човек се сблъсква през деня. Сънищата се възприемат и като тайнство, място за срещи с хора, които са далеч от нас или сме загубили завинаги, като послания от отвъдното и като пророчества.

Какво означава да сънуваш сватба?

Сънуването на сватба обикновено е добър знак, бележи преходите, които в момента се извършват в живота ви или някои нови начала. Сватби...

Повечето сънища се случват по време на REM фазата на съня, през която нашите мозъчни вълни са почти толкова активни, колкото и когато сме будни. Някои сънуват „пророчески“ сънища – тоест неща, които се сбъдват, други сънуват нормални житейски ситуации, трети, особено хората с посттравматичен стрес, сънуват кошмари, а при четвърти сънищата са меко казано странни, което най-вероятно е свързано с невротрансмитери или мозъчни химикали. Дали ще гледате на сънищата като на репетиция за живота, припомняне на миналото, предупреждение, пророчество, забавление, кошмар или просто като на нормално явление, на което не обръщате особено внимание, решавате вие.

Как да разберем дали някой ни сънува?

В огромна част от сънищата ви присъстват хора както от обкръжението ви, така и непознати, както живи, така и отдавна починали. Вероятно ви се случва да сънувате по-често хора, които са ви близки на сърцето – примерно любимия, приятелите и се чудите къде от чисто любопитство, къде от необходимост да бъдете в нечии мечти и сънища, дали сте главен герой и в техните. Как да разберем дали някой ни сънува е най-логичният въпрос в тази ситуация. Отговорът е труден, всичко е в сферата на предположенията, ако не попитате самия човек.

Как да разберем дали някой ни сънува ли? Като го попитаме. Това е най-сигурният начин. Ако не смеете да го направите поради някакви причини, може само да предполагате. Много хора търсят връзка между факта, че сънуват някого, и въпросът дали той/тя ги сънува. Обикновено страдащите от несподелена любов, преживелите раздяла, както и младите хора се терзаят от въпроса възможно ли е, когато сънуваш определен човек, той/тя да мисли за теб, да те сънува също и/или да се опитва да се свърже с теб на подсъзнателно ниво. Зрелите хора рядко търсят подобна информация и още по-рядко се вълнуват дали са обект на нечии сънища. Възрастните обикновено търсят закодирани послания в своите сънища, предупреждения или среща с близките, които са починали, а не се чудят как да разберем дали някой ни сънува.

Не е за вярване, но сънуването ни помага за цели 6 неща

Когато сънуваме, ние преживяваме повторно някои неща, които са ни се случили в миналото. Или пък виждаме неща, които може да станат в б...

Какво означава сънуването на конкретен човек?

За да намерим отговор на въпроса как да разберем дали някой ни сънува, първо следва да проследим какво ни е известно за причините да се сънува конкретен човек. Обикновено сред тези причини са:

  • сънувате даден човек, защото го познавате,
  • защото ви липсва,
  • защото имате неразрешени проблеми,
  • защото сте приятели,
  • защото сте врагове,
  • защото ви свързват спомени и изживявания,
  • защото е близък на сърцето и душата ви.

Тоест вероятно е някой да ви сънува, ако ви познава, има някаква връзка с вас – приятелска, семейна, колеги сте, познати, ако имате неразрешени проблеми или пък напротив – топли отношения. Сънуват се познатите лица, човек рязко сънува лице, което не познава и не е срещал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

12 начина, по които съдебните психиатри разпознават психопатите

Откъде извира река Места?

Как да научим кучето да не лае по всеки?

Експерт отговори на въпроса защо жените наистина се нуждаят от секс (18+)

Притча, която отговаря на въпроса: Какво искат жените?

Любимо стихотворение от Дамян Дамянов

Любовен съвет за всяка зодия за 17 май 2024

Таро хороскоп за 17 май 2024

Хитрина, с която ще вечеряте обилно без да напълнеете

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com