Как да разположим цветята у дома?

1747
Как да разположим цветята у дома?
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено се излагат най-скъпите екземпляри, за да се виждат от всички, но можете да поставите и старите растения по един различен начин. Така ще внесете освежаване на помещението. Все пак трябва да има някаква организация, тъй като не може да разпръснете просто ей така саксиите из помещението – едни на пода, други на перваза и т.н. Всичко трябва да е с концепция.

С внимателен подбор на единични растения можете да освежите вида на стаята. Например, можете сложите висящи тип кошница или пък да се решите на стъпаловидно разположение на цветята. По този начин високите тавани ще изглеждат по-ниски, докато ниските тавани ще са една идея по-високи с по-дълги и прави растения. Растенията, извити под формата на дъга и са с малки клонки, ще направят тясната стая оптически по-широка.

Трябва да се съобразите и с пространството, което имате. Например малката пилея би изглеждала миниатюрна в голяма стая. От друга страна, голямата драцена ще изпълни цялото помещение и не би се вписала никак в обстановката. Ако стаята е украсена предварително, сложете растения с по-простички листа и цветове. Нашият съвет е да заложите декорацията с цветя. Можете да откриете много цветни и разнообразни екземпляри, които да ви помогнат да освежите помещението си.

Използвайте растенията, за да освежите скучни места. Да, през зимата бумтящия огън в камината е приятна гледка, но през останалото време това не е така. Можете да покриете мястото с растения. Тъй като такова място не предполага да има добро снабдяване със слънчева светлина, то е добре да изберете растения, които обичат да бъдат на сянка, но също така имат и кратък ефект. Радиаторите също не са красиви през пролетта, лятото и есента, но са чудесно място за вана с цветя и камъчета. Преди да я поставите, сложете под нея и поставка.

Дневната е чудесно място за растения. Единственият проблем при нея са нивата на влажност на въздуха през зимния период. Тя е ниска, температурата му е висока и съответно това не е добре за растителните видове, които са в покой и имат нужда от ниски температури. Все пак, има различни сортове и от тях можете да изберете растения, които да съвпадат с условията, които предлагате. В краен случай винаги можете да изнесете цветята на площадката пред вратата или пък в избата, ако сте в къща. Така ще им осигурите нужните ниски температури, но не и да замръзнат, както и относителна циркулация на въздуха и редовно поливане. Някои видове растения обичат пък да им е топло през целия период на растеж, така че можете да се спрете и на такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...