Как да се фокусирате върху кариерата си по време на пандемията?

1353
Как да се фокусирате върху кариерата си по време на пандемията?
Снимка: Unsplash

Вече не можем да говорим за Covid-19 като за "новото нормално". Вече втора година сме в пандемия и знаем какви са рисковете и последиците за икономиката от това. Бизнесите затварят, хората губят работата си и сигурността изчезва с всеки изминал ден. Все повече хора са по-малко продуктивни и страдат от по-голям стрес. В цялата тази каша как можем да се фокусираме върху кариерата си? Ние сме тук, за да ви дадем четири идеи: 

Ето как да се съсредоточите върху напредъка в кариерата и да напреднете в „новото нормално“.

Нещата, които трябва да знаете, преди да започнете кариерата си

Понякога сядате ли за момент: у дома, на кино или в автобуса, и мислите за професионалното си бъдеще? Какъв искате да бъдете, какво да ...

1. Започнете с основните въпроси.

Основните ни приоритети могат да се променят, когато се случат значими житейски събития. Когато кариерата ви напредва, важното за вас може да се промени. Може да искате по-голяма заплата или повече свободно време? По-отговорна позиция или по-малко затормозяваща такава? Важно е да знаете отговорите на тези въпроси, за да постигнете целите си. 

Как можете да направите това? И кой може да ти помогне? Когато отговаряте на въпроси като тези, ще бъде по-лесно да намерите опции, които да покриват вашите приоритети. Намирането на потенциалните работни места, които работят най-добре за вас, ще ви помогне по -лесно да станете оптимисти, обнадеждени и уверени.

2. Изградете умения, за да подобрите кариерата си.

Направете опис на вашите умения, компетенции и знания. Направете изчерпателен списък, за да сте наясно какво можете да предложите.Много хора ще намерят това просветляващо упражнение, защото си спомнят нещата, които са направили, които не са отразили в настоящото си CV. Това откритие може да доведе до отваряне на врата, която преди това е била затворена. Идеята е да се съсредоточите върху бъдещето на кариерата си, имайки предвид това. За да запълните празнината в уменията или да ги повишите, можете да проучите и да се включите в онлайн обучение, което можете да добавите към автобиографията си. 

Знаци, че е време да промените нещо в кариерата си

Забелязвате, че през последните месеци мотивацията ви за работа е намаляла и че сегашната ви позиция вече не представлява предизвикател...

3. Разширете мрежата си.

До 85 процента от работните места се намират чрез препоръки. Направете нови връзки с хора, които са в съответствие с работата, която искате да вършите. Установете обща основа за изграждане на взаимоотношения. Докато продължавате да се свързвате с нови хора, демонстрирайте ангажираност. Следвайте ги, четете и коментирайте техните публикации. Споделяйте статии, които създават дискусия и участвайте в нея. Нека хората знаят кой сте и в какво вярвате, за да можете да задълбочите тези взаимоотношения. 

4. Подгответе се за бъдещи възможности за кариера.

Много е важно да сте готови за дадена възможност когато се появи. Имате ли план за напускане на сегашната си работа без да създадете сътресения в компанията? Имате ли възможност да ходите по интервюта? Имате ли готово CV, мотивационно писмо, което да изпратите? Портфолио, ако се наложи? Ще имате ли време да направите някоя тестова задача ако има такова изискване като част от процеса по подбор? Трябва да сте готови за тези неща, за да не бъдете изненадани неприятно. 

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...