Как да се грижим за кожата преди и след бръснене

2296
Как да се грижим за кожата преди и след бръснене
Снимка: iStock/Guliver

Честото посягане към ножчетата за бръснене създават един допълнителен стрес и дискомфорт за нашата кожа. Именно поради тази причина е нужно да полагаме допълнителни грижи за кожата си, както преди самото обезкосмяване, така и след това.

Как да се грижим за кожата преди бръснене?
Специалистите препоръчват кожата да бъде добре ексфолирана преди всяко бръснене, независимо дали става дума за ръце, крака, подмишници или интимна зона. Ексфолирането представлява премахване на най – горния слой на кожата (отстранява мъртвите клетки), благодарение на което порите се изчистват, отварят се и кожата започва да „диша“ . Тази процедура позволява на ножчето да се движи гладко по кожата и така да постигнете максимално добри резултати в края на бръсненето.

Нужно е да избягвате ексфолирането на кожата си след бръснене, защото тогава тя е значително по - чувствителна и това може да доведе до неприятни зачервявания и усещане за дискомфорт. В домашни условия, вие бихте могли да си приготвите ексфолиант (скраб за тяло) , като смесите ½ чаша захар на кристали и зехтин. Добре е да се каже, че преди да преминете към всяко бръснене е добре да подготвите и тялото си, като първоначално прекарате известно време под душа. Това ще помогне на кожата ви да се отпусне, ще отвори фоликулите и ще направи косъмчетата значително по – меки и лесни за отстраняване.

Как да се грижим за кожата след бръснене?
Грижата след всяко бръснене е също толкова важна, колкото е и грижата преди това. Ако се погрижите правилно за кожата си и я хидратирате добре, ще избегнете чувството за сухота и белене, а в случай, че сте получили зачервявания – те ще се успокоят и редуцират. След като сте преминали към изплакване на вашето вече обезкосмено и добре почистено тяло, нанесете бебешко олио върху кожата си (още докато сте под душа).

Какво ще се случи с тялото ни, ако не си бръснем подмишниците

Има няколко потенциални ползи от бръсненето на подмишниците. Но безспорно има ползи и от това да не ги бръснете. Ето кои са те: 1. Про...

Този метод, ще ви помогне да запазите дълбоката хидратация на вашата кожа и ще я направи по – мека. В случай, че не разполагате с бебешко олио у дома, бихте могли да използвате и обикновен зехтин. Когато бебешкото олио (или зехтинът) попие добре в кожата, сте готови да нанесете и дълбоко-хидратиращ продукт.

При случаите, в които ви се налага да излезете навън веднага след като сте си взели душ, задължително не бива да пропускате да нанесете и слънцезащита на вашата кожа. След като е обезкосмена, кожата е много чувствителна и податлива на вредните UV лъчи, затова има нужда от допълнително предпазване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com