Как да се отървем от лошите навици?

6490
Как да се отървем от лошите навици?
Снимка: Getty Images/Guliver

След всеки ново закупен чифт обувки, за вас е повод да си повторите за Н-ти на брой път, че спирате със страстта си към шопинга. Всеки набег към хладилника през нощта, за да опустошите всичко каквото ви попадне пред очите, е повод да се заканите, че от следващия ден вече ще бъдете на диета. Всяко поредно преяждане с течен шоколад, отново е повод за вас, че започвате здравословен начин на живот. Разпознавате ли тези ситуации и при вас?

Ако отговорът е положителен, време е да се замислите какво се крие зад прегрешенията ви и лошите навици, които не ви водят към по-добро.

Грижа за здравето: 11 ежедневни навика, които всъщност са вредни (I част)

Вземането на твърде горещ душ, размразяването на месо на стайна температура или сдържане при кихане - повечето от нас наистина минават ...

Благодарение на следните 3 начина, вие ще можете да се отървете от трайно настанените у вас лоши навици.

Повдигнете завесата

Негативните преживявания и чувства, които натрупвате и задържате във вас ден след ден, често са породени и маскирани от някоя вредна привичка. Чувствата които ви тормозят, се опитвате да избегнете точно чрез тази вредна привичка. Тежък ден в офиса... и вечерта - огромна купа сладолед! Или пък наличието на скандал и напрежение вкъщи се "охлажда" с поредното неразумно пръскане на пари по магазините.

Анализирайте добре ситуацията, преди отново да се вкопчите в "спасителното" въже от старите си лоши навици. Не забравяйте, че продължителното задържане на отрицателни чувства и голямата чувствителност към външните дразнители /независимо обстоятелства или хора/, нанасят дълбоки поражения както на тялото, така и на психическото равновесие. Разтоварване с помощта на алкохол, цигари, шоколад, пазаруване и какво ли още не, е само временно. 

Сутрешни навици, които вредят на здравето ни

Как да започнем най-добре деня си, за да не вредим на здравето си? В интервю за вестник "Мирър", доктор Мириам Стопард изброи някои от ...

Златната среда

На всяка отрицателна емоция, тялото реагира физически. Постоянния стрес обременява и натоварва нервната система и ни подтиква да се опитаме да компенсираме с нещо, което ще предизвика у нас отделянето на ендорфини /хормоните на щастието/. А истината е, че организмът просто се нуждае от спешна почивка, за да си възвърне естественото състояние на равновесие. 

Да повикаме неволята

Точно както в известната приказка, и на вас ще се наложи сами да се оправяте. Спрете да бягате от страховете и проблемите си, а се изправете срещу тях лице в лице. Не съществува перфектната рецепта, благодарение на която да откажете тъпченето със шоколад, успокояващата порция с храна или цигарите. Опитайте се да признаете на самите себе си защо се чувствате нещастни и какво не е наред - само така ще намерите разковничето на проблемите си и логично ще се отървете от вредните навици, към които прибягвате в трудни моменти. Малките бягства не решават проблемите и са само едно временно решение. Всичко зависи от самите вас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com