Как да се отървем от молците вкъщи

9998
Как да се отървем от молците вкъщи
Снимка: iStock

Да се отървем от хранителните молци не е лесно – дори когато смятаме, че битката е приключила, те могат да се появят неочаквано след седмици или дори месеци. Как да се отървете от хранителни молци? Имаме няколко съвета за вас как да се отървете от хранителни молци. Пригответе се за битката, която трябва да спечелите!

Аерозолите са широко използван инсектицид срещу молци. Основните предимства на съвременните продукти са бързото действие и липсата на остра миризма. Лекарството лесно се напръсква, обгръщайки всички повърхности с дебел слой. При контакт с инсектицид умират не само възрастни, но и ларви на молци. Въпреки факта, че много аерозоли са безопасни за човешкото здраве, когато ги използвате, използвайте защитен костюм (очила, респиратор, ръкавици, напълно затворено облекло).

Народни средства

Коя е най-добрата защита за дрехите от молци

Рано или късно молците посещават гардероба на всеки и започваме да търсим начин, чрез който ефективно да ги премахнем от там. Тези опит...

В борбата с хранителни молци понякога е неподходящо да се използват инсектициди. Следователно борбата с молците у дома включва използването на народни средства. Техните предимства включват също наличност и ниска цена.

Чесън. Чесънът е един от най-ефективните методи за борба с хранителни молци. Достатъчно е да поставите няколко скилидки върху повърхността на зърното или брашното и насекомите няма да дойдат.

Лавандула. Лавандулата има подобни свойства. Ето защо по рафтовете на гардеробите и кухненските шкафове се поставят торбички с клончета лавандула. За същата цел можете да използвате тампони, напоени с лавандулово масло.

Цитрусови плодове. Портокалите и лимоните имат много силна миризма, отблъскваща молци. Сложете от кората им както в кухнята, така и в гардеробите. Изсушените вече кори трябва периодично да се заменят със свежи. Този инструмент не убива насекоми, а само ги отблъсква. Следователно, това няма да даде положителен ефект в случай, че храната или нещата вече са заразени с насекоми.

Растения. Молците също така не понасят аромати на карамфил, евкалипт, мента. Ще помогне за спасяването на апартамента от нашествието на домашни молци.

Трикове, с които да прогоните молците от дома си

Молците са изключително упорити домашни насекоми, които са сред най-често срещаните "вредители". В някои къщи голям проблем се явяват м...

Внимание!

Трябва да се помни, че растителните репеленти плашат само възрастните насекоми, те не засягат техните ларви и яйца. Ето защо, за да се постигне максимален ефект, не може да го постигнете без използването на съвременни химически препарати с антимоларен ефект.

Тютюн. Тютюнът е друг ефективен репелент срещу молци. Нашите баби са използвали този метод за борба с насекомите.

Орехови листа. Молецът няма да се появи в кухненския шкаф, ако в ъглите се разпръснат свежи орехови листа. След изсушаване те трябва да бъдат заменени с пресни.

И накрая... сапун. Тоалетният сапун може да бъде отлично средство срещу крилати вредители. Трябва да се сложи между дрехите в гардероба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com