Как да се отървете от сутрешното подуване след махмурлук?

1841
Как да се отървете от сутрешното подуване след махмурлук?
Снимка: iStock

Защо е толкова лошо сутрин след пиене на алкохол?

Има няколко причини за състоянието след злоупотреба с алкохол.

·         Отравянето възниква в почти всички ензимни системи, както и органи, включително мозъка. Поради разрушаването на клетките му, обемът на цереброспиналната течност в черепа се увеличава, а излишъкът му провокира главоболие.

·         Напитките, съдържащи алкохол, причиняват дехидратация на клетките, тоест тяхното обезводняване. Резултатът е жажда и световъртеж.

·         Алкохолът дразни стомашната лигавица, което причинява гадене, болки в корема и повръщане.

Кой е най-ефикасният лек за махмурлук?

Какво ще ви помогне да избегнете махмурлука?

Най-добрата превенция на махмурлука е контролирането на консумацията или пълното избягване на силните напитки. Тъй като за повечето от нас в петък вечер (и не само) този план за действие ще изглежда трудно осъществим, има смисъл да вземем няколко съвета, които ще ви помогнат или напълно да избегнете, или бързо да се отървете от лошото здраве след необуздано забавление. ден преди.

1.       Трябва да се помни, че алкохолът се абсорбира по-бързо на празен стомах, така че не забравяйте да ядете преди партито. Това ще позволи на вредните вещества да проникнат в кръвта по-бавно.

2.       Препоръчва се прием на витамин B6, приблизително 100 mg, 5-6 часа преди събитието. Витамин В6 насърчава активирането на чернодробната ензимна система и бързото превръщане на алкохола в крайния му продукт.

3.       Първо вземете сорбенти. Активният въглен или ентеросгел ще абсорбират токсините и след това напълно ще ги отстранят от тялото.

4.       По възможност не смесвайте различни видове алкохолни напитки. По-добре е да изберете един вид алкохол и да се придържате към него през цялата вечер.

5.       Има погрешно схващане, че когато пиете алкохол, трябва да ядете много. Това е фундаментално погрешно, тъй като в този случай огромно количество алкохолен метаболит, въглехидрати, мазнини и сол навлиза в кръвта, поради което тя става вискозна. При това състояние се засягат кръвоносната и лимфната система, което може да провокира развитието на тромбоза на следващия ден. Ето защо е по-добре да не преяждате и да избирате леки храни с минимално съдържание на сол и мазнини.

6.       За да намалите тежестта върху тялото, редувайте чаша алкохолна напитка с чаша негазирана вода. Така ще избегнете прекомерна интоксикация.

7.       Въздържайте се от добавяне на допълнителен токсичен товар. По-специално, би било добра идея да се откажете от пушенето тази вечер.

8.       Разредете виното с вода. Кубчета лед често се добавят към чаша сухо бяло вино. На пръв поглед ще изглежда, че сте изпили повече, но в действителност ще консумирате по-малко етанол.

Какво помага най-бързо при махмурлук?

Как да се отървете от сутрешното подуване след махмурлук?

Етиловият алкохол не остава в стомаха, а бързо прониква в системния кръвен поток. След това се разпространява в цялото тяло и се натрупва в меките тъкани. Заедно с него водните молекули също преминават през клетъчните мембрани. Колкото повече са, толкова по-изразен е отокът. Как бързо да се премахне оттока на лицето и да се върне към нормалното?

1.       Първа стъпка: вземете контрастен душ (започнете със студен, завършете с топъл).

2.       Втора стъпка: пийте всеки сорбент, плюс 500 mg янтарна (кехлибарена) киселина, плюс 1000 mg витамин С.

3.       През деня пием двойна порция вода (въз основа на изчислението на 30 ml на 1 kg телесно тегло). Ако нормата ви е 2 литра, изпийте четири.

4.       В същото време залепваме лепенките под очите - те ще създадат компресия и сякаш ще изтласкат подуването. Избираме такива, които съдържат кофеин, екстракт от конски кестен или водорасли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com